Com era la vida dels ibers a Catalunya, ara fa més de 2.000 anys?

Jaciments d'arreu del país participen al Cap de Setmana Ibèric, amb nombroses i variades activitats

Redacció
03 d'octubre del 2018
Cap de Setmana Ibèric a Folgueroles
Cap de Setmana Ibèric a Folgueroles | Adrià Costa
Aquest cap de setmana, 6 i 7 d’octubre, se celebra una nova edició del Cap del Setmana Ibèric. Aquest esdeveniment, que es fa un cop a l’any, està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya que vol descobrir a la ciutadania com era la vida fa més de 2.000 anys a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.  
 
Enguany hi participen, amb un centenar d’activitats gratuïtes per a totes les edats, jaciments situats als municipis d’Ullastret, Lloret de Mar, Palamós, Palafrugell, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Cànoves i Samalús, Olèrdola, Calafell, Avinyonet del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Nulles, Tivissa, Vinebre, Alcanar, Gandesa, Arbeca, Tornabous, Verdú, Agramunt, Folgueroles, Roda de Ter, Sallent i Bolvir.
 
El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat  per descobrir i redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país. Suposa una manera lúdica d’apropar públics de totes les edats a la cultura dels antics ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica...
 
Com cada any, la Ruta dels Ibers proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Enguany, sota el títol “Domesticant l’aigua”, es proposen diverses activitats entorn de la gestió de l’aigua en el món iber: com es consumia, com s’emmagatzemava, les infraestructures que construïen per recollir-la, canalitzar-la i evacuar-la, entre moltes altres.
 
Durant les jornades, l’accés i les activitats als jaciments de la Ruta dels Ibers seran gratuïtes.
 

Consulteu aquí totes les activitats del Cap de Setmana Ibèric