VÍDEO Puigneró retreu a Colau que no hagi dedicat cap espai a l'1-O

L'Ajuntament de Barcelona replica al conseller que ha impulsat un espai a la Model i que és l'única administració personada com acusació popular contra els abusos policials

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, a Girona.
El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, a Girona.
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:46h

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la capital del país tingui una plaça que commemori l'1 d'octubre i que serveixi per "homenatjar les persones que es van partir la cara" per defensar el referèndum.

"Com pot ser que a la capital del nostre país no hi hagi una plaça per homenatjar les persones que van defensar la llibertat? Tant que es parla de llibertat, exercim-la", ha declarat Puigneró, que aquest dilluns ha participat a la concentració convocada a Girona a les dotze del migdia i ha felicitat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, per haver fet possible que hi hagi una plaça Primer d'Octubre. "Com a gironins sou afortunats, i vull donar les gràcies al consistori i a l'alcaldessa", ha dit el conseller. Els manifestants han replicat reivindicant "Girona capital".

La resposta de l'Ajuntament de Barcelona, però, no s'ha fet esperar. El tercer tinent d'alcaldia, Jaume Asens, ha replicat al conseller que des del dijous 27 de setembre i fins el 16 d'octubre el consistori dedica un espai permanent a l'1-O amb la mostra "1 d'octubre i més" a la Model. "Dir-li també que com a capital del país som l'única administració que està personada com acusació popular en totes les causes obertes contra els abusos policials de l'1-O. No falti a la veritat i no contribueixi a dinamitar ponts i consensos", ha replicat Asens a Puigneró via Twitter.