VÍDEO Els CDR entren a la delegació de la Generalitat a Girona i despengen la bandera espanyola

L'acció ha tingut lloc sense incidents remarcables i ha acabat col·locant una estelada al lloc de l'estendard estatal

Façana de la delegació de la Generalitat a Girona, amb l'estelada al lloc de la bandera espanyola.
Façana de la delegació de la Generalitat a Girona, amb l'estelada al lloc de la bandera espanyola. | CDR
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:13h
Desenes de persones han entrat aquest matí a la delegació de la Generalitat a Girona després d'haver tallat les vies de l'AVE a primera hora del matí. Primer s'han concentrat a les portes i després han aconseguit accedir dins de l'edifici i despenjar la bandera espanyola de la façana, a la tercera planta.
  L'acció s'ha desenvolupat sense incidents remarcables. Després de despenjar la bandera, els assistents a dins i fora de l'edifici han cantat Els Segadors i han fet crits per la República catalana i contra la situació dels presos polítics i han anat abandonant la delegació. Al lloc on hi havia la bandera espanyola, els CDR hi han col·locat una estelada d'un tamany més petit.
 
Els CDR han convocat a les 12h una concentració a la plaça d'U d'octubre a Girona, així com una festa holi a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat, a les 19h. Aquesta era la mateixa convocatòria que va fer dissabte Arran per protestar contra la manifestació ultra a Barcelona i que va derivar en llançament de pintures als Mossos d'Esquadra i les posteriors càrregues d'aquests contra els independentistes.

Tall a l'AVE

A primera hora, unes 400 persones han tallat les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O. Els manifestants han accedit a l'andanes trencant una porta tot i la presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de seguretat de l'estació, que els han intentat impedir el pas. Pocs minuts després de les 9, els CDR han desconvocat el tall de vies malgrat assegurar que "continuen mobilitzats". 

Els participants han fet aturar un tren que arribava i han cridat consignes a favor de la "independència", "fora les forces d'ocupació" o "jo també vaig ocupar les vies". La concentració, convocada pels CDR sota el lema l''1-O exercim l'autodeterminació', ha començat a la plaça 1 d'Octubre poc després de les sis del matí i s'ha unit amb altres grups a la zona de la Devesa des d'on han enfilat cap a l'estació.