Els CDR tallen les vies de l'AVE a Girona

Aquest matí hi ha convocades mobilitzacions arreu del territori per commemorar l'aniversari de l'1-O

Els CDR tallen les vies del tren a Girona
Els CDR tallen les vies del tren a Girona | CDR
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 7:21h
Unes 400 persones tallen des de dos quarts de set del matí les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O. Els activistes, provinents dels diversos CDR de les comarques gironines, han accedit a les andanes tot trencant una porta tot i malgrat la presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de seguretat de l'estació, que els han intentat impedir el pas.

Els participants han fet aturar un tren que arribava i han cridat consignes a favor de la "independència", "fora les forces d'ocupació" o "jo també vaig ocupar les vies". La concentració, convocada pels CDR de les comarques gironines sota el lema l''1-O exercim l'autodeterminació', ha començat a la plaça 1 d'Octubre poc després de les sis del matí i s'ha unit amb altres grups a la zona de la Devesa des d'on han enfilat cap a l'estació.
D'altra banda, a Barcelona hi ha previstes tres "accions sorpresa" a partir de les 7 del matí a la plaça de Catalunya, a la plaça doctor Letamendi i al carrer Marina. Els CDR inicien així un conjunt d'actes, commemoracions i celebracions de l'aniversari de l'1-O. A les 12h hi ha convocada una manifestació, també dels comitès, a Jardinets de Gràcia. Barcelona serà protagonista de diverses manifestacions més, com la d'estudiants -també a les 12- i la de les 18.30h de la tarda des de Plaça de Catalunya fins al Parlament.