L'AMI activa una bateria d'accions que arrencarà l'1-O sota el lema «Republiquem»

L'entitat promou una penjada de pancartes als balcons dels ajuntaments i es compromet a "fer créixer" la República Catalana

L'AMI presenta accions per al primer aniversari de l'1-O.
L'AMI presenta accions per al primer aniversari de l'1-O. | Sara González.
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:45h
A cinc dies del primer aniversari de l'1-O, l'independentisme està en plena ebullició preparant actes commemoratius i reivindicatius. També des de l'àmbit institucional. L'Associació de Municipis per la Independència ha presentat aquest dimecres una campanya que s'activarà el pròxim dilluns sota el lema "Republiquem". La primera acció consistirà en què els 787 municipis que formen part de l'entitat pengin una pancarta amb aquest lema a les nou del matí, l'hora en què l'1-O van obrir els col·legis electorals.

L'objectiu de l'AMI, segons ha explicat el president de l'entitat i alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera, és recordar la "impotència" de l'Estat davant la "voluntat d'un poble". El lema "Republiquem", ha explicat Cervera, és un "verb que suma, que aglutina i sota el qual s'hi pot sentir còmode gent molt diversa". Han fet una crida perquè s'hi sumin ajuntaments que no formen part de l'entitat en aquests moments.

Un manifest amb 11 compromisos

A més de penjar la pancarta, els representants dels consistoris adherits llegiran un manifest de compromís amb la República Catalana que pivots en 11 punts: Catalunya, municipalisme, valors democràtics, la pau, el diàleg, les llibertats individuals i els drets fonamentals, les persones que van fer possible l'1-O, els resultats del referèndum, els presos polítics i exiliats, els alcaldes i les persones investigades i la República Catalana. 

"L'1 d'octubre del 2017 es va votar sense matisos per la República Catalana. Un any després, nosaltres, alcaldes i alcaldesses catalans, ens comprometem a fer-la créixer una mica més cada dia", asseguren en el manifest. Cervera ha argumentat que no és contradictori reivindicar el mandat de l'1-O amb l'estratègia del Govern d'intentar aconseguir un referèndum acordat. "Refermem el nostre compromís amb el diàleg", ha insistit, i ha afegit que els independentistes són els "hooligans de les urnes" i que, per tant, no temeran en cap cas a les urnes.