El bus autònom Èrica circula per Girona des d'avui i fins dissabte

Després de la inauguració oficial d'aquest vehicle sense conductor, ja s'han fet els primers viatges amb estudiants de la la Universitat de Girona i l'IES Vilaroja

El bus autònom Èrica aquest matí al Campus Montilivi de la Universitat de Girona esperava els seus primers passatgers.
El bus autònom Èrica aquest matí al Campus Montilivi de la Universitat de Girona esperava els seus primers passatgers. | @teisa.
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
L'Èrica, el bus autònom que promou l’Associació de Municipis per a la Mobilitat i Transport Urbà (AMTU) i la Generalitat de Catalunya, ja és de gira a la ciutat de Girona, on aquest matí, després de l'acte d'inauguració oficial, ha iniciat, des del Campus Montilivi de la Universitat de Girona, els seus viatges regulars de prova, que s'allargaran fins dissabte. Aquesta iniciativa és una evolució dels transports a la demanda. El sistema de FlexiTransport utilitza un algoritme que gestiona en temps real les dades de tots els usuaris. D’aquesta manera, es gestionen eficaçment totes les peticions d’origen i destí, creant les rutes i assignant els autobusos a cadascuna d’aquestes.

L’usuari també pot escollir el seu recorregut entre diferents alternatives, per exemple per preu, per temps, o per modes de transport. El FlexiTransport arribarà ja a Catalunya amb autobusos i taxis amb conductor i en un futur, nosaltres, els vehicles autònoms podrem reforçar algunes zones i/o horaris de servei. El passat divendres, 7 de setembre, l'Èrica va iniciar la gira a Sant Cugat del Vallès en una gira que recorre vuit ciutats de l’àrea metropolitana, de les comarques centrals i de les demarcacions de Girona i de Tarragona.

El bus autònom Èrica té una capacitat d’un màxim de 12 persones i es pot desplaçar a 18 km/h –la velocitat mitjana del transport urbà és de 13 km/h. Per a moure’s, basa el funcionament en una combinació de tres sistemes: localització, detecció d’obstacles i presa de decisions en funció de l’entorn

El bus, després de Sant Cugat, es va instal·lar quatre dies a Terrassa, tres dies a Sabadell, i del 26 al 28 serà a la Universitat de Girona, mentre que del 3 al 7 d’octubre anirà al Vendrell. Finalment, la gira acabarà amb una parada del 17 al 21 d’octubre a Martorell i una última estada a Vic del 24 al 28 d’octubre.

Podeu seguir totes les incidències i viatges de l'Èrica amb l'etiqueta #giraERICA a Twitter.
 

Dies i hores de la gira de l'Èrica a Girona. Foto: @giraerica.