Neix la Plataforma 1 d'Octubre per aglutinar tots els actes d'homenatge al referèndum

ANC, Òmnium, els CDR i altres entitats impulsen la plataforma i fan una crida a la societat a "conjurar-se per recuperar tot el que va fer possible l'1-O"

Una urna a la manifestació pel primer aniversari del 20-S
Una urna a la manifestació pel primer aniversari del 20-S | CDR
Redacció
21 de setembre del 2018
Entitats sobiranistes catalanes han impulsat la Plataforma 1 d'octubre per donar a conèixer totes les activitats que es faran de cara a l'aniversari del referèndum arreu del país. Des d'aquest matí està operatiu el web 1octubre2018.cat que té per objectiu reunir i llistar tots els acts que s'organitzin per reivindicar l'1-O. Les accions tindran lloc de manera descentralitzada, tant la mateixa jornada del referèndum com el cap de setmana previ a la majoria de poblacions del país. 

La Plataforma 1 d'octubre és impulsada per diversos col·lectius i organitzacions ciutadanes, com ara l'ANC i Òmnium, per tal d'aglutinar i coordinar els actes unitaris del Primer d'Octubre. Així mateix, fa una "crida a la societat a reclamar-ho tot, exigir-ho tot i conjurar-se per recuperar tot el que va fer possible l'1 d'octubre, i atorgar tota la legitimitat al resultat". "És d'aquesta manera que podrem trobar una solució democràtica al conflicte polític i, si la majoria del poble de Catalunya ho desitja, fer efectiva la República catalana", han dit en un comunicat. 

A banda dels actes d'arreu del territori, la Plataforma proposa concentracions davant dels centres de treball a les 12h i crida a participar a la manifestació de Barcelona per demanar que es faci efectiu el mandat de l'1-O.