Girona recordarà dijous el primer aniversari del 20-S

Amb una concentració a la plaça 1r d’Octubre i l’actuació de Mazoni, també amb la projecció del documental “20-S” a la plaça Pere Calders de Can Gibert del Pla

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en un moment del documental «20-S», que es projectarà aquest dimecres a Girona.
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en un moment del documental «20-S», que es projectarà aquest dimecres a Girona. | CCMA.
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:03h
Girona recordarà aquest dimecres i dijous amb diferents actes el primer aniversari dels fets del 20 de setembre de l’any passat, quan es va produir la gran mobilització ciutadana arran dels escorcolls a diferents organismes de la Generalitat i l’intent d’entrar a la seu de la CUP a Barcelona.

Aquest dimecres, Òmnium Gironès ha programat a les 8 del vespre a la plaça Pere Calders de Girona, la projecció del documental titulat 20-S, produït per Mediapro i dirigit per Jaume Roures. El documental repassa detalladament els fets del 20 de setembre de l’any passat durant el registre de la Conselleria d’Economia i l’intent d’entrar il·legalment a la seu de la CUP. Justament són els fets d’aquest dia pels quals el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, són a la presó sense judici des del 16 d’octubre de 2017 per exercir els seus drets fonamentals de manifestació i de reunió. El documental es projectarà el dia abans del primer aniversari dels fets, en un acte gratuït i obert a tothom.

Dijous, Girona Vota ha organitzat una concentració a les 20 h a la plaça 1r d’Octubre sota el lema "20 de setembre, un any després. Per la república, contra la repressió", que constarà de diferents parlaments i l’actuació musical de Mazoni.

Les entitats i partits agrupats a Girona Vota volen que l’aniversari serveixi per denunciar l’atac a la democràcia i a les institucions catalans que es va viure fa un any. I especialment volen recordar que aquells fets són l'origen de la causa que ha portat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de manera injusta. Amb la concentració també es vol denunciar una vegada més que ni la repressió ni la presó posaran límits al reclam de llibertat i democràcia de la ciutadania.