El cartell de les Fires de Sant Narcís homenatja els 30 anys dels Diables de l’Onyar

L’autora de la imatge gràfica és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret

D’esquerra a dreta, la regidora Eva Palau, l’alcaldessa Marta Madrenas i l’autora del cartell, Cristina Culubret.
D’esquerra a dreta, la regidora Eva Palau, l’alcaldessa Marta Madrenas i l’autora del cartell, Cristina Culubret. | @girona_cat.
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:59h
El dibuix de tres diables participant en el correfoc amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu de fons és la imatge del cartell de les Fires de Sant Narcís d’aquest any, que tindran lloc del 26 d’octubre al 4 de novembre. D’aquesta manera, la il·lustració fa un homenatge als 30 anys que la colla Diables de l’Onyar celebra aquest 2018.
 
L’autora del cartell és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret Rigau, nascuda el 1991 i actualment estudiant del Cicle Superior de Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art d’Olot. Es dóna la casualitat que aquest mateix any, Culubret ha guanyat també el concurs del cartell de la Festa Major de Platja d’Aro.
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el cartell guanyador de l’edició d’enguany “reflecteix la nostra cultura popular i la nostra identitat, amb una sèrie d’elements que ens identifiquen a tots, i a més és un reconeixement també a la tasca d’entitats com els Diables”. En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha assenyalat que el cartell “representa la història d’un grup de joves de la ciutat molt vinculats a les Fires”.
 
L’autora, Cristina Culubret, ha explicat que en aquesta obra ha utilitzat l’estil digital amb un efecte de fet a mà. “Abans de pensar el disseny vaig fer una recerca dels cartells anteriors, i vaig veure que mai sortien els diables de l’Onyar com a protagonistes així que vaig pensar que podria ser una proposta interessant i així es pot donar més visibilitat a les activitats relacionades amb els diables”, ha remarcat l’autora.
 
Els tons verds i vermells són els predominants en el cartell, en què es representa també el foc i la llum d’una bengala encesa.
 

El cartell de les Fires de Sant Narcís d'enguany. Il·lustració: Cristina Culubre.