Territori i Sostenibilitat posa en servei un bus que comunica Salt i Girona amb la UdG

Es posarà en marxa aquest pròxim dilluns, 17 de setembre, amb 15 expedicions d’anada i 14 de tornada i una freqüència d’un bus cada hora

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:57h
La presentació de la nova línia de bus ha tingut lloc aquest matí a la Universitat de Girona.
La presentació de la nova línia de bus ha tingut lloc aquest matí a la Universitat de Girona. | Job Vermeulen.
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en funcionament a partir d’aquest dilluns, 17 de setembre, un nou servei de bus que comunicarà Salt i Girona amb la Universitat de Girona (UdG) per millorar les comunicacions especialment dels estudiants i personal universitari. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de la vicerectora de Territori i Compromís social de la UdG, Sílvia Llach; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; i el quart tinent d’alcalde d’Urbanisme, activitats, mobilitat i via publica de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà; han presentat aquest matí la nova línia L9, que tindrà 15 expedicions d’anada i 14 de tornada de dilluns a dissabtes feiners, excepte el mes d’agost.
 
Padrosa ha destacat que aquesta nou servei potencia les comunicacions de la trama urbana que formen Salt i Girona amb la universitat “i relliga també zones de gran afluència com són l’Hospital de Santa Caterina, l’Espai Gironès i la biblioteca amb Salt i amb el Campus de Montilivi”. De la seva banda, Llach ha expressat agraïment a les institucions implicades i satisfacció per la posada en marxa d’aquesta nova línia interurbana que afavoreix la mobilitat sostenible i millora el dia a dia dels membres de la comunitat universitària. “La iniciativa apunta directament a alguns dels principals valors de la UdG: ciutat universitària, proximitat i sostenibilitat”, ha dit.
 
El servei, que prestarà l’empresa Teisa, s’oferirà entre les 7.35 h i les 21.35 h entre Salt – Girona –UdG, i entre les 8.09 h i les 21.09 h en sentit contrari amb una freqüència d’un bus cada hora. El següent quadre mostra els horaris i les parades:
 

Horaris i parades de la nova línia de bus [cliuqueu per a veure-ho més gran]. Foto: TEISA.


Aquest nou servei forma part de l’àmbit de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Girona i, per tant, seran vàlids tots els títols de transport integrat.