Foment nomena l'olotí Pere Macias perquè coordini els plans dels trens de Rodalia

Qui va ser batlle d'Olot i exdirigent de CDC ocuparà ara un càrrec per abordar un dels problemes més denunciats des de fa anys a Catalunya en matèria d'infraestructures

Pere Macias, en una imatge d'arxiu
Pere Macias, en una imatge d'arxiu | Jose Manuel Gutiérrez
Redacció
12 de setembre del 2018
El Ministeri de Foment ha triat l'ex-alt dirigent de CiU Pere Macias –batlle d'Olot de 1984 a 1996, a més de diputat, senador i conseller de la Generalitat durant 22 anys– per a coordinar amb Adif i Renfe els plans per a la xarxa de trens de Rodalia.

Segons ha informat La Vanguardia, Macias, que va ser president de la Diputació de Girona, diputat al Congrés i al Parlament, i senador i conseller d'Obres Públiques durant la darrera etapa de Jordi Pujol, ocuparà aquest nou càrrec que té com a objectiu "l'actualització de la  planificació estratègica i l'adaptació dels plans d'actuacions vigents a Rodalies de Catalunya".

El nomenament de Macias s'emmarca en el pla del govern espanyol per a tractar alguns dels assumptes que des de fa anys es denuncien des de Catalunya en matèria d'infraestructures. L'exconvergent ja va ser protagonista a principis d'any quan la batllessa de Barcelona, Ada Colau, el va fitxar com a director tècnic del projecte de connexió dels dos tramvies per la Diagonal.