L'AMI prepara un acte «simbòlic però compromès» per l'1-O

"Estem valorant accions que anem a emprendre els propers mesos per avançar en aquesta marxa pels drets civils i socials", ha explicat Josep Maria Cervera

Quim Torra reunit amb representats els representants del món local
Quim Torra reunit amb representats els representants del món local | @QuimTorraiPla
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:06h
El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha explicat aquest dimecres que l'entitat prepara un acte "simbòlic però compromès amb la constitució de la república catalana" per a l'aniversari de l'1-O des de l'àmbit municipal. Ho ha dit en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb els vicepresidents de l'associació, Eudald Calvo i Annabel Moreno, alcaldes d'Argentona i d'Arenys de Mar, respectivament.

En la trobada en el Palau de la Generalitat, també han abordat la qüestió jurídica que afecta desenes d'alcaldes amb causes obertes per les urnes del Primer d'Octubre, i han dit que preparen la defensa per evitar que en les eleccions municipals de maig hi hagi alcaldes inhabilitats. "Estem valorant accions que anem a emprendre els propers mesos per avançar en aquesta marxa pels drets civils i socials", ha explicat.

Es tracta de la primera reunió amb el president Torra, i ha celebrat que aquesta hagi pogut tenir lloc el dia després de la Diada, en què van sortir al carrer un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana.

D'altra banda, Torra ha reivindicat el paper del municipalisme com la "primera baula institucional per impulsar la república". "Agraeixo al món local que mantingui el seu compromís amb el que el poble es va guanyar a les urnes el Primer d'Octubre", ha dit el president.