ERC convoca primàries per escollir la candidatura a la batllia de Girona

El senador Quim Ayats podria ser el substitut de Maria Mercè Roca, que l'abril passat ja va expressar que no hi havia la "confiança mútua necessària entre l’executiva local i el grup municipal"

El senador d'Esquerra, Quim Ayats, podria ser, de moment, lúnic candidat confirmat a les primàries.
El senador d'Esquerra, Quim Ayats, podria ser, de moment, lúnic candidat confirmat a les primàries. | @ercmesxgirona
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:31h
L’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona ha acordat la convocatòria d’eleccions primàries per escollir la candidatura que concorrerà a les pròximes eleccions municipals a la ciutat. L'elecció es durà a terme el proper dijous 4 d'octubre en una Assemblea al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

La crisi a ERC la van encetar el passat mes d'abril l'actual cap de llista a l'Ajuntament, Maria Mercè Roca, i dos regidors més –Martí Terés i Jordí Albertí–, perquè no hi ha la «confiança mútua necessària entre l’executiva local i el grup municipal», com va publicar NacióGarrotxa al seu moment.
 
El principal objectiu de la convocatòria de primàries és el de reforçar l'equip humà que haurà d'encapçalar el projecte municipal d'Esquerra a la ciutat de Girona. Així, l'Executiva Local té la voluntat que sigui un procés obert i transparent i que permeti que l'entorn d'Esquerra a Girona prengui partit escollint la persona més adequada per encapçalar el projecte polític per la ciutat.

Segons el diari El Punt Avui les figures de la diputada al Parlament Anna Caula i el senador Quim Ayats es prefiguren com les més ben situades per assolir, l'una o l'altre, ésser cap de llista a les municipals de 2019. De fet, segons el rotatiu gironí, Ayats ja hauria confirmat que s'hi presenta, mentre Anna Caula i Josep Maria Terricabras haurien declinat l'oferta. Caldrà esperar, doncs, per veure si hi ha algun altre candidat o candidat que disputi amb Ayats d'aquí al 4 d'octubre.
 
Qui hi pot participar?
 
La tria de la candidatura es farà el dijous 4 d'octubre en una Assemblea al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.
 
Hi podran participar amb dret a vot les persones militants, simpatitzants i amigues adscrites a la Secció Local d’ERC Girona amb més de tres mesos d’antiguitat, així com la militància de les Joventuts d’Esquerra Republicana majors de 18 anys.
 
Des de la secció local d’Esquerra animen a totes les persones militants, simpatitzants i amigues a participar d’aquest procés.