ERC MÉS vol saber si ADIF ha fet un nou informe de seguretat del viaducte

L’Ajuntament de Girona va assegurar que ho gestionaria, però segons la regidora Maria Mercè Roca no se n’ha sabut res més

La primavera de 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte en forma d’esquerda.
La primavera de 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte en forma d’esquerda. | Foto: Google Maps.
Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:28h
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una pregunta per escrit per a qüestionar si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte. La portaveu del grup municipal, Maria Mercè Roca, ha explicat que “el regidor delegat va assegurar en un Ple de fa dos anys que ho sol·licitaria a ADIF i que enviaria el document als portaveus dels diferents grups, però no n’hem sabut res més”.

Concretament, durant la primavera de 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte, en forma d’esquerda. Malgrat que tant l’empresa com l’Ajuntament van assegurar que l’estructura és segura, Carles Ribas (CiU) va prometre que es demanaria un informe de seguretat a ADIF per a tranquil·litzar els veïns.

En aquest sentit, Roca ha declarat que “estem convençuts que l’estructura és segura però no està de més disposar d’aquest nou informe: fa més de dos anys que se’ns va prometre i no n’hem sabut res més”. La regidora ha recordat que el viaducte s’havia d’enderrocar després de les obres del TAV, una promesa que el govern del PP no va dur a terme i que, segons Roca, “ens ha deixat una cicatriu al mig de la ciutat que actua com a barrera psicològica entre barris, impedint que puguem assolir majors cotes de cohesió urbanística i social”.

En tot cas, precisament perquè havia d’anar a terra però s’ha acabat mantenint, el grup d’ERC-MES troba convenient que “Foment i ADIF duguin a terme una nova anàlisi del viaducte, que té més de 40 anys, per tal que els veïns i veïnes es quedin tranquils”. En cas que aquest informe ja estigui fet, els republicans demanen que “es faci arribar als diferents grups municipals i també a la ciutadania, tal com el govern va prometre ara fa dos anys”.