El 8 i 9 de setembre se celebrarà la 25a Cursa al Castell de Sant Miquel

És una de les més tradicionals de la ciutat de Girona, que puja a un dels indrets més emblemàtics de les Gavarres

Enguany, per a celebrar els 25 anys, s’ha pensat en tot un cap de setmana d’activitats a la Vall de Sant Daniel.
Enguany, per a celebrar els 25 anys, s’ha pensat en tot un cap de setmana d’activitats a la Vall de Sant Daniel. | @cursacastellsantmiquel.
Redacció
28 d'agost del 2018

El cap de setmana del 8 i 9 de setembre de 2018 es celebrarà la 25a Cursa al Castell de Sant Miquel, que com cada any organitza l’Associació de Veïns de Sant Daniel, a Girona, una de les curses de muntanya amb més tradició de la ciutat de Girona, que puja a un dels llocs més emblemàtics de les Gavarres, el Castell de Sant Miquel (385.3 m).

Enguany, per a celebrar els 25 anys s’ha pensat en tot un cap de setmana d’activitats a la Vall, tot començant pel dissabte al matí, en què es faran dos recorreguts per als més menuts amb sortida des de la Font del Ferro, i a la tarda amb la V-O2, una cursa vertical amb dues pujades cronometrades a la muntanya de la O, talaia de la Vall de Sant Daniel, i on només comptarà el temps de pujada.

El diumenge dia 9 serà el torn de les curses trail, que com l’any passat tenen un recorregut curt pensat per a fer-los corrents o caminant, de 12.5 km i 55 m d+, i un altre de més llarg, en aquest cas, per a celebrar els 25 anys de la cursa, de 25 km amb 1.300 m d+. Ambdues distàncies surten del la Vall de Sant Daniel i transcorren íntegrament per les Gavarres de la zona de Sant Miquel amb recorreguts inèdits per a aquesta edició. La cursa llarga, més tècnica, cerca pujades i baixades que no deixaran ningú indiferent, i la curta, pensada per a qui no tingui tant bagatge a muntanya, ressegueix un recorregut més breu i senzill, però igualment molt interessant.

Com sempre, ambdós recorreguts tenen el seu punt culminant en el puig de Sant Miquel, però en cap cas no utilitzen la via normal per arribar-hi. Els recorreguts s’ha intentat que siguin el més lògics possibles per a donar a conèixer zones no tan transitades per a pujar i per a baixar del Castell de Sant Miquel, tot recuperant camins i corriols que poden restar tancats pel bosc i per les bardisses, per manera que els participants coneguin d’altres indrets interessants de les Gavarres més pròximes a la Vall de Sant Daniel.

Com és lògic és visitaran al llarg dels dos recorreguts, tant les zones de mines que envolten la zona del castell com diverses rieres i fonts que caracteritzen aquesta part de les Gavarres de la Vall de Sant Daniel.

La Vall de Daniel, situada a l'est de la ciutat de Girona, és l'entrada natural de la ciutat al Massís Nord-Occidental de les Gavarres, i el seu punt culminant és el puig de Sant Miquel, de 388 m. La Vall, juntament amb tota la zona del massís nord-occidental de les Gavarres, destaca per l'abundància de rieres i torrents, tenint a la mateixa Vall el naixement del riu Galligants. Igualment, tota la zona és coneguda per la gran abundància en fonts d'aigües poc mineralitzades i amb cabals dependents de la pluviositat estacional.

El puig de Sant Miquel junt amb la construcció del que s'anomena el Castell de Sant Miquel és doncs punt culminant d'una de les curses de muntanya amb més tradició de les comarques gironines i que ha anat passant per diferents formats al llarg dels seus 25 anys d'història.

Tota la informació de la cursa la trobareu al web: https://santdaniel.wixsite.com/cursa-sant-miquel.

Facebook: https://www.facebook.com/cursacastellsantmiquel.

Instagram: https://www.instagram.com/cursasantmiquel/