El Suprem permet a Dolors Bassa sortir de la presó per a visitar la seva mare a l'hospital

L'exconsellera de Treball sortirà aquest dissabte durant dues hores del centre penitenciari sota custòdia policial

Cartell de Dolors Bassa en una manifestació per la llibertat dels presos.
Cartell de Dolors Bassa en una manifestació per la llibertat dels presos. | Adrià Costa.
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:13h
El Tribunal Suprem ha acceptat la petició que aquest dimecres va fer l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, per sortir de la presó de Puig de les Basses (Figueres) per a fer una visita puntual a la seva mare, de 87 anys, que s'ha de sotmetre a una delicada operació a l'hospital.

L'alt tribunal, doncs, accepta aquesta mesura excepcional que permet el reglament penitenciari, després que l'advocat de Bassa li ho demanés directament i que la junta de tractament penitenciari hi estigués d'acord. Bassa podrà sortir del centre aquest dissabte, sota custòdia policial, i durant dues hores, en l'horari establert pel centre mèdic per a les visites. El tribunal ha pres aquesta decisió després de valorar els informes favorables al permís, tant del centre penitenciari com de la Fiscalia. 

La consellera del govern de Carles Puigdemont és a la presó catalana des del 7 de juliol, quan es va fer efectiu el seu trasllat des del centre d'Alcalá-Meco. Bassa roman en presó provisional processada per un delicte de rebel·lió i un altre de malversació, en la causa general contra l'independentisme. Es tracta del primer permís penitenciari concedit a un dels presos polítics catalans.

La petició de Bassa

Dolors Bassa va demanar el permís per acompanyar la seva mare en el postoperatori, posant de rellevància la seva avançada edat i els riscos de l'operació quirúrgica, tal com permet el reglament, que indica que en cas de "malaltia greu" de familiars propers, els reclusos podran sol·licitar la mesura. En qualsevol cas, però, la sortida de Bassa de la presó serà temporal i anirà acompanyada d'estrictes mesures de seguretat. De fet, la Fiscalia –que va donar ahir llum verda al permís- ha demanat que s'efectuï amb acompanyament policial. Una vegada la visita hagi finalitzat, l'exconsellera haurà de tornar immediatament a la presó.

La defensa de Bassa, però, demana respecte per a la intimitat de la presa política, així com per a la seva mare, i sol·licita que s'evitin concentracions a la presó que poguessin generar tensions o dubtes sobre la conveniència d'acceptar –per part de la Fiscalia o del Suprem– aquesta mesura excepcional.
 xxx

Providència de sortida de Dolors Bassa by naciodigital on Scribd