Endesa reforma i millora part de la xarxa de baixa tensió de Blanes

Ha substituït un tram de línia convencional per un de nou de xarxa trenada a la zona boscosa de les Planes, una notable millora per a evitar el risc d’incendi forestal

per Redacció, 24 d'agost de 2018 a les 12:26 |
El nou cablejat instal·lat és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos. | Endesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del veïnat de Les Planes, a Blanes, la Selva. L’objectiu d’aquestes feines no és altre que incrementar la seguretat de les infraestructures, de minimitzar el seu impacte visual i el risc d’incendi i, sobretot, de millorar la qualitat i la continuïtat del servei als clients.   

L’actuació, que ha tingut un pressupost de gairebé 11.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en la substitució d’1,7 quilòmetres de xarxa aèria convencional de baixa tensió per un nou tram de 932 metres de cable trenat a la zona boscosa de Les Planes. Aquest tipus de cablejat representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Aquest nou disseny, a més, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més camuflat en l’entorn natural.

 
Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a la demarcació de Girona i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.

 

 

Participació