Un incendi amb quatre focus a Roses obliga a confinar veïns

Els Bombers han activat una quarantena de dotacions terrestres i 16 mitjans aeris al Coll del Pení | Els Agents Rurals no descarten que el foc hagi estat provocat

L'incendi a Roses, amb quatre focus diferents
L'incendi a Roses, amb quatre focus diferents | Agents Rurals
Redacció
20 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:10h
Un incendi forestal amb diversos focus a la zona del Coll del Pení, a Roses (Alt Empordà) ha obligat a demanar el confinament preventiu dels veïns de dues urbanitzacions, Puig Rom i Mas Fumats, del municipi. A més, està tallada la GI-614 a l'altura del punt quilomètric 2 i s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi.

Els Agents Rurals no descarten que l'incendi hagi estat intencionat, amb 4 focus d'una superfície aproximada de 2,5ha, 2ha, 1ha i 200m2. Segons informen, estan investigant les causes i no descarten l'hipòtesi d'un foc provocat.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat en directe al 324 que és optimista amb les tasques d'extinció èro considera que el vent de tramuntana és un inconvenient encara "que va baixant i queden hores de sol".



També ha recordat que el confinament de les dues urbanitzacions és una mesura preventiva perquè són "les més exposades" en cas d'incendi. Ha recordat que el foc està lluny encara i ha negat tenir cap informació de les causes que l'hauria provocat.
  L'avís de foc s'ha rebut a les 16.44 hores d'aquest diumenge i fins al lloc s'han desplaçat una quarantena de dotacions terrestres i 16 mitjans aeris.

El dispositiu també compta amb 3 unitats dels Agents Rurals, 6 de les Agrupacions de Defensa Forestal, 10 patrulles de Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i 1 ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)
 

L'incendi a Roses Foto: ACN