Es faran obres de millora a les parades de bus d'Olot, Blanes, Tossa de Mar i Torroella de Montgrí

També s’actuarà, amb una licitació de 2 M€, a les estacions de la Seu d’Urgell, Igualada, Sabadell, Tortosa, Amposta, Valls, Reus, Tarragona i Vic

L'estació d'autobusos d'Olot.
L'estació d'autobusos d'Olot. | Martí Albesa.
Redacció
09 d'agost del 2018
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 2 MEUR, de les obres per a la millora de 13 estacions i diverses parades d’autobús a tot Catalunya, entre les quals les parades d'autobusos i autocar d'Olot, Blanes, Tossa de Mar i Torroella de Montgrí.

Els treballs inclouen la reforma de marquesines, renovació de paviments, actualització d’instal·lacions per afavorir la funcionalitat dels serveis d’autobusos i el confort i informació dels usuaris i treballs d’urbanització per la millora de l’accés a parades d’autobús. Es preveu que els treballs comencin durant el primer trimestre de 2019, amb un període d’execució d’un any
 
L’obra inclou una actuació de rehabilitació global en tres estacions. Una és la de la Seu d’Urgell, on es renovarà la marquesina, es reforçarà puntualment el paviment, s’adequaran les instal·lacions interiors de l’estació i es revisaran i rehabilitaran els sistemes de drenatge de la infraestructura. Les altres dues són  Sabadell, Igualada i Tortosa, on es preveu l’arranjament del paviment i dels sistemes de drenatge de la plataforma de l’estació.
 
Millora d’instal·lacions
 
En la resta de les estacions, es duran a terme les actuacions següents:
  • A Olot, es realitzaran diverses actuacions per a la millora de les instal·lacions.
  • A Torroella de Montgrí s’instal·larà, a petició de l’Ajuntament, una marquesina refugi addicional.
  • A Amposta es faran canvis als sistemes de comunicació de l’estació.
  • A Blanes, es milloraran els tancaments de l’estació i el mobiliari.
  • A Reus, es milloraran elements del drenatge d’aigües de la marquesina i s’executaran treballs menors de rehabilitació.
  • A Tossa de Mar, es duran a terme tasques d’arranjament de les marquesines
  • A Valls, s’arranjaran elements de la marquesina, el mobiliari i instal·lacions
  • A Tarragona, se substituiran els panells d’informació a l’usuari i s’executaran diversos arranjaments
  • A Vic, s’arranjarà el paviment en alguns punts
D’altra banda, l’obra que es licita també preveu fer actuacions per a l’acondicionament de la urbanització de diverses parades. Concretament, a Sant Feliu de Pallerols s’arranjarà l’entorn de dues parades d’autobús per a permetre l’accés i la parada de les línies de transport interurbà en millors condicions funcionals. I a Sant Vicenç dels Horts s’arranjaran diverses parades de bus situades a banda i banda de la carretera N-340, a l’entorn de l’intercanviador de Quatre Camins.