La Fura dels Baus presentarà la programació cultural de tardor d'Olot

La culTURA FEST, com a prèvia a les Festes del Tura, se celebrarà el 31 d'agost a les 20:30 h a la Sala d'Actes de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Una de les escenes de «Manes», de La Fura dels Baus, que es podrà veure a la plaça de toros.
Una de les escenes de «Manes», de La Fura dels Baus, que es podrà veure a la plaça de toros. | @lafuradelsbaus.
Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:32h

Olot Cultura organitza per primera vegada una festa oberta a tothom a finals d’estiu per a presentar la programació cultural de la temporada de tardor 2018 i com a prèvia a les Festes del Tura. Serà el divendres 31 d’agost, a partir de les 20:30 h, i porta per nom culTURA FEST.

A  dos quarts de nou del vespre d'aquell divendres, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, els programadors de les diferents àrees de l’Institut de Cultura d’Olot explicaran els trets destacats de la programació de setembre a desembre i respondran totes les preguntes que els vulguin fer els assistents. En acabar l'acte se servirà una copa de cava i hi haurà servei de bar i foodtrucks a les places del Torín.


A les 22:00 h, La Fura dels Baus presentarà l'espectacle Manes a la plaça de braus, una impactant proposta realitzada el 1996 i que ara han recuperat, en la qual el públic es converteix en part del muntatge i viu una experiència total que “centrifuga els cervells i remou els budells”. A través d’una barreja d’emocions i sensacions, La Fura dels Baus reflexiona sobre idees universals com el sexe, el menjar, el naixement i la mort. Amb el concepte de diversitat cultural com a punt de partida, Manes desenvolupa aquestes diferents metàfores sobre qüestions bàsiques en un espectacle que continua investigant en l'essència del "llenguatge furer".

Les entrades per veure l’espectacle valen 12 euros anticipades i 15 euros a taquilla i ja es poden adquirir en línia.

A partir de les 23:00 h, quan finalitzi l’espectacle, la festa continuarà a les places del Torín amb música en viu i DJ, en col·laboració amb el bar Líquid.