L'Onzena edició de Sons del Món Vi and Music es consolida amb 22.498 espectadors, un 10% més que el 2017

13.600 espectadors han assistit als concerts de pagament de Roses, Castelló d'Empúries i els Cellers de l'Empordà i la resta, als concerts amb entrada lliure de la platja d'Empuriabrava.

Sergi Dalma al Sons del Món (Roses)
Sergi Dalma al Sons del Món (Roses) | Mònica Quintana
redacció
08 d'agost del 2018
Tal com es va anunciar a la roda de premsa, aquest 2018 es presentava una programació ambiciosa que li permetria a Sons del Món consolidar-se a la franja dels grans festivals de la Costa Brava en una nova etapa ambiciosa iniciada a l'anterior edició. El repte de mantenir la xifra d'assistents s'ha aconseguit i, fins i tot, s’ha  superat amb un 10% els espectadors de l'any passat.
 
A Castelló d'Empúries, amb un aforament de 900 espectadors, els concerts de Michael Nyman, Joan Dausà i Sau30 han aconseguit un 90% d'ocupació. A la Ciutadella de Roses, l'espai amb més aforament del festival, els concerts d'Antonio Orozco, Els Catarres i Aminal, Gloria Gaynor i Sergio Dalma han aconseguit convocar a 10.000 espectadors. Els concerts íntims i únics als cellers han penjat els cartell d'entrades exhaurides a les actuacions de Judit Neddermann, Manu Guix, Paula Valls i Maria del Mar Bonet. Els concerts de la platja d'Empuriabrava han incrementat els espectadors fins a 9.000 assistents gràcies als concerts dels jamaicans Inner Circle i el barceloní Macaco.
 
Sons del Món no ha crescut només en públic sinó també en serveis, a més de la millora de les infraestructures i equipaments.
 
El festival ja s'ha consolidat com l'esdeveniment de musica i vi més important del país. Molts dels artistes programats descobreixen el vi de la DO Empordà per primera vegada i se'n fan ressò a les seves xarxes socials. A l'igual que gran part del públic assistent. Els tasts de vins de Cellers de la DO Empordà que es fan abans de cada concert han registrat un 90% d'ocupació. I s'ha venut un 25% més de copes de vi durant els concerts.