Bolets i joguines de fusta tornen a Sant Pau de Segúries aquest estiu

Durant els dies 14 i 15 d'agost s'hi celebra la tercera edició de la Fira del Bolet i dels Jocs de Fusta, que combina gastronomia i activitats per a la mainada.

Les joguines de fusta, senzilles i tradicionals –fetes a mà–, formen part de la Fira d'aquest cap de setmana.
Les joguines de fusta, senzilles i tradicionals –fetes a mà–, formen part de la Fira d'aquest cap de setmana. | Eixmedia.
Redacció
08 d'agost del 2018
Si bé la molta gent espera que arribi la tardor per sortir a buscar bolets com els rovellons o els camagrocs, el cert és que en punts de muntanya l'estiu pot ser també un bon moment per gaudir d'aquestes delícies culinàries, així com de l'estoneta de cerca caminant per prats i zones de bosc, a la fresca.

És el cas de la Vall de Camprodon. Començant pels reconeguts ceps, molt utilitzats en la cuina del territori i molt apreciats, passant pel moixernó o el reig, a l'estiu el Ripollès és un bon lloc on trobar bolets i on menjar-ne. Per això Sant Pau de Segúries celebra el mes d'agost la seva Fira del Bolet.

Bolets i productes relacionats conformen la part gastronòmica d'aquesta fira, a la qual s'hi suma un altre element rellevant com són els objectes de fusta, especialment aquells que van destinats als més petits de la casa. Així, a la fira es pot veure i tocar tot tipus de productes elaborats amb fusta, començant per les joguines. Molts pares i mares, així com també mestres i educadors defensen que els materials amb què juguen les criatures siguin naturals. Joguines senzilles, de fusta, jocs tradicionals, joguines fetes a mà i úniques, elements per al joc simbòlic que fugin del plàstic i potenciïn un tipus de joc menys dirigit, que desperti els sentits de cada infant.

Entre els productes exposats hi haurà llibres i contes de tot tipus, robots, jocs de fusta pensats per a les diferents etapes del desenvolupament infantil i també per als més grans, baldufes i altres joguines tradicionals. Cal destacar la participació d’artesans ripollesos com Xic Fusta de Sant Pau de Segúries i Woocatoys de Campelles.

Com no podia ser d'altra manera, la Fira del Bolet i dels Jocs de Fusta compta amb diverses activitats per a la mainada durant els dos dies que s'allarga la fira. Una demostració de robòtica, un taller de baldufes, sessions de titelles, diferents jocs tradicionals per a petits i grans i una exposició de capgrossos son algunes de les propostes de què es pot gaudir a Sant Pau de Segúries.

La Fira inclourà també un mercat d’estiu amb artesania alimentària i no alimentària. Les activitats començaran a les sis de la tarda del primer dia i, l'endemà, l'horari serà de les deu del matí fins a les vuit del vespre.