Miquel Noguer pren possessió com a president de la Diputació de Girona

El fins ara vicepresident manté el compromís de l'ens amb l'independentisme

El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, amb Miquel Noguer
El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, amb Miquel Noguer | ACN
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:02h
Miquel Noguer és el nou president de la Diputació de Girona, en substitució de Pere Vila que va deixar el càrrec per ser el nou delegat del Govern a la demarcació. Noguer, que ha estat vicepresident de la corporació des del 2011, s'ha compromès a respectar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia "sense renunciar al dret inalienable del poble català a decidir lliurement i democràticament el seu futur" mantenint així el compromís que l'ens ha mostrat durant aquesta legislatura amb l'independentisme.

"L'any que tenim per endavant i amb l'excepcionalitat política que viu el país obre un camí ple d'incògnites però la Diputació (...) ha de mantenir la seva personalitat al servei dels municipis, donant-los suport des del més petit al més gran", ha afirmat. Ha resultat elegit amb els 26 dels 27 vots, essent la CUP l'única força a l'oposició que ha proposat un candidat alternatiu.

L'acte ha comptat amb una àmplia representació del món local, social i empresarial i també de la política catalana, amb la presència del president del PDECat, David Bonvehí, i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.