L'Acústica es consolida com a gran festival i «termòmetre de la música catalana»

El certamen segueix apostant per artistes emergents i per grans grups, entre els quals destaquen Love of Lesbian, Joan Dausà o Els Catarres, i per una de les programacions més paritàries

Presentació de l'Acústica 2018
Presentació de l'Acústica 2018 | ACN
Janira Planes
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:46h
Del 30 d'agost al 2 de setembre, l'Acústica de Figueres comptarà amb apostes musicals de primera com Love of Lesbian, Els Catarres, Alfred García, La Raíz o Joan Dausà, noms que formen part d'una cartellera programada amb el 90% d'artistes catalans. El certamen celebra la dissetena edició convertit en un festival estratègic de pop-rock de Catalunya -segons la distinció atorgada per la Generalitat de Catalunya- i preveu assolir els 100.000 assistents i generar un impacte econòmic de més de 2 milions d'euros, com ja va fer els dos darrers anys.

Xavi Pascual, director i impulsor del certamen, ha remarcat que segons l'anuari de la Música Catalana, l'Acústica és "el segon festival del país que més aposta pels artistes emergents i un dels cinc que més dones i més paritat ofereix a les seves programacions". Pascual ha remarcat que el festival disposa de fins a 8 espais repartits per la ciutat cosa que, per una banda converteix l'Acústica en un dels pocs festivals urbans que existeixen al país i genera atracció "tant per la música com per la ciutat, creant un circuit molt interessant". L'Escenari Rambla, el Catalunya i el plaça de la Palmera, així com la Balconada plaça Josep Pla són els espais destinats als artistes musicals.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat l'èxit aclaparador del festival, "que és de país, de carrer i estratègic". Ha afegit que encara queden misteris per descobrir i ha remarcat sentir-se molt satisfeta amb l'Acústica, que es continuarà celebrant a Figueres fins com a mínim l'any 2020. La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha remarcat la importància d'apostar per la cultura i la música catalana. "L'Acústica és la millor manera de veure com la feina en l'àmbit local adquireix una importància nacional", ha finalitzat.

D'altra banda, el conseller Lluís Puig, actualment exiliat a Brussel·les, ha enviat un àudio on ha agraït l'organització del festival i ha lamentat no poder-se passejar pels carrers de Figueres aquest any. "Amb la cultura podem fer que aquest país sigui un país millor", ha dit. En aquest sentit, Pascual ha afirmat que encara s'ha de mirar una possible reivindicació política a favor de la llibertat dels presos i exiliats, de la qual encara no es pot "revelar res, però sí que passaran coses".

25 anys d'Enderrock a l'Acústica

La directora de publicacions a Enderrock, Elisenda Soriguera, ha explicat que el mitjà català celebrarà els seus 25 anys al festival amb les actuacions a l'escenari de la plaça Catalunya de Quimi Portet, Hora de Joglar, Lildami, Senyor Oca i la semifinal del Sona 9.

L'Acustiqueta, pels petits de la casa

El festival dins el festival que se celebra durant el dia, l'Acustiqueta, comptarà amb propostes musicals pels menuts de la casa. Xavi Pascual afirma que l'Acustiqueta "ha provocat grans alegries" i és una aposta de futur: "El públic de l'Acustiqueta anhela poder passar a l'Acústica, un cop sigui gran", ha afirmat. Des de Buhos en família, passant per la nova generació de Macedònia i la seva edició "Estic Contenta", fins a l'espectacle familiar de Marc Parrot amb "Tots a Taula", entre d'altres, l'agenda familiar té una cita indiscutible amb la música.