La 7a Entre Castells Nocturna de Vilajuïga serà el dissabte 21 de juliol

Amb 8 km i 204 m de desnivell positiu recorrerà corriols i pistes aptes per a tothom amb vistes de la plana de l’Empordà i el Parc Natural del Cap de Creus

La cursa sortirà a les deu del vespre de la Piscina Municipal de Vilajuïga.
La cursa sortirà a les deu del vespre de la Piscina Municipal de Vilajuïga. | ECN.
Redacció
07 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:34h
La cursa de muntanya de Vilajuïga, Entre Castells Nocturna, consolidada en el calendari de curses que se celebren durant l’estiu a les comarques gironines, celebra enguany la setena edició i ja amb les inscripcions obertes compta amb gairebé un centenar de participants que s'hi han apuntat. El nom de la cursa prové del fet que el trajecte és entre els dos castells medievals que hi ha a la Serra de Rodes: el castell de Quermançó i el castell de Sant Salvador de Verdera.

A part dels corredors amb llicència, el caire festiu i popular de la prova augmenta any rere any amb gent que hi vol córrer com a repte personal o per fa ormar part de la prova. S’espera que un cop tancades les inscripcions –el dia 18 de juliol a la mitjanit– les inscripcions augmentin i s’arribi als 250 corredors, nombre màxim de participants que pot acceptar la prova. En els dos últims anys s’han cobert totes les places abans de finalitzar la data límit d’inscripcions.
 
El recorregut

Com en les edicions anteriors, s’ha previst un recorregut de 8 km amb un desnivell positiu de 204 m. Gairebé el 60% del recorregut és per corriols i la resta per pistes, tot trescant en una part del traçat pel Parc Natural del Cap de Creus, amb a la plana de l’Empordà més nocturn.

Durant el recorregut hi haurà un avituallament en el quilòmetre 4, just a mitja cursa, amb aigua, refrescos, begudes isotòniques, llaminadures, galetes i fruita, i en l’avituallament d’arribada a més de tot l’anterior hi haurà entrepans.
 
Horaris

La cursa de muntanya s’iniciarà el mateix dissabte 21 de juliol a les 20:00 h, amb el lliurament dels dorsals i les inscripcions d’última hora, si és que resta algun dorsal lliure, a la Piscina Municipal de Vilajuïga.

A les 21:45 h es farà la reunió de la cursa, el brífing, amb els darrers consells i la informació de la cursa.
 
A les 22:00 h en punt esclatarà el coet de sortida que marcarà l’inici de la cursa.
 
A la mitjanit es donarà per finalitzarà aquesta 7a edició i es farà l’entrega de trofeus de la prova.

Tot seguit, començarà la festa a la terrassa de la Piscina Municipal de Vilajuïga, amb música i servei de bar...
 

Cartell de la cursa. Foto: ECN.