patrimoni cultural

El preu per tancar Empúries

El magnat nord-americà Kimbal Busk va haver de pagar per tal de poder celebrar el casament a les ruïnes

per Redacció , 3 de juliol de 2018 a les 16:41 |
Les tanques col·locades per la festa prèvia al casament | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El casament del magnat nord-americà Kimbal Musk a Sant Martí d’Empúries (Alt Empordà) el dissabte passat va obligar a tancar tot el poble amb motiu de la celebració de l’enllaç. Això va causar indignació entre els comerciants i veïns del poble, que es queixaven de la pèrdua de clients i visitants. 

La boda es va celebrar a les ruïnes d’Empúries, que van ser les principals afectades en quant a pèrdua de visitants. Els organitzadors de l’esdeveniment, però, van haver de pagar les taxes per tancar el poble i compensar econòmicament les botigues. Per això ha sorgit el dubte de quan costa casar-se en un jaciment com les ruïnes d’Empúries. 


L’Agència Catalana de Patrimoni Cultural deixa a disposició els monuments de Catalunya per a diferents actes i celebracions com ara casaments o anuncis de publicitat. Segons informa l'Ara, el magnat va abonar 9.954 euros per les dues hores que les ruïnes van estar tancades. Es calcula que en aquest període es van perdre cap a 89 visitants, és a dir, es van deixar d’ingressar uns 375 euros tenint en compte que el preu d’entrada és de 4,5 euros -un euro més amb audioguia-. 

Per tant, l’ocupació d’espai públic i el reforç policial li van costar 10.000 euros a Musk. S’han de comptar, a més, les compensacions a comerços del poble que no son competència de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i que el magnat va fer de forma privada.

 

Participació