Procés català

Lluc Salellas lliura a Teresa Cunillera una carta i una pancarta per a l'alliberament dels presos

"Ets la successora del malvolgut Enric Millo, veí d’aquesta ciutat i responsable de la violència policial contra milers de catalans i catalanes…", diu la carta adreçada per la CUP a la nova delegada del Govern espanyol

per Xavier Borràs , 3 de juliol de 2018 a les 12:12 |
Lluc Salellas en el moment que li ha lliurat la pancarta i la lletra a la subdelegada espanyola Teresa Cunillera. | @CUPGirona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dimarts, el regidor de la CUP, Lluc Salellas, ha rebut la nova delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera –que feia la visita de presentació institucional al consistori gironí– i li ha fet lliurament en nom de la CUP d'una carta i d'una pancarta per a l'alliberament dels presos polítics catalans, just el mateix dia que l'olotí Albert Bramon ha pres possessió com a subdelegat a la demarcació de Girona

"Ets la successora del malvolgut Enric Millo, veí d’aquesta ciutat i responsable de la violència policial contra milers de catalans i catalanes que vam voler votar l’1 d’octubre –s'inicia la carta adreçada a Cunillera–. Ho ets per un partit, el PSOE, que durant 40 anys (gairebé els mateixos que fa que tu vius de la política d’Estat) s’ha alternat el poder amb la dreta franquista que tanta força conserva a les estructures del règim."


I continua: "Avui vindrem tan sols a donar-te aquesta carta i a recordar-te que els presos i les preses polítiques han de ser alliberades, que no teniu excuses i que tu com a màxima representant de l’Estat a Catalunya et pertoca defensar els seus drets. Però que a més a més, si la teva és una funció de coneixement i trasllat de la realitat del nostre país et pertoca també defensar el dret a l’autodeterminació d’un poble que ha expressat aquest anhel per tots els mitjans democràtics i no violents possibles i que no es cansarà de fer-ho tants vegades com faci falta. Això que us quedi clar".

Des de la CUP-Crida per Girona manifesten a la nova delegada espanyola que no poden comprar la voluntat republicana dels catalans als despatxos de Madrid ni de Barcelona i recorden un il·lustre socialista, ben reivindicat pel PSC, Rafael Campalans, que deia que "mentre Catalunya no hagi assolit la seva plena llibertat cultural i política, els homes liberals d'aquí haurem d'alçar un puny cap a fora contra els opressors del nostre poble, i haurem d'alçar un altre puny, dins de casa, contra els opressors de les nostres consciències. Quan Catalunya sigui políticament lliure, lliures tindrem les dues mans per a lluitar per l'emancipació espiritual i social del nostre poble amb les forces reaccionàries”.


Des de la CUP escriuen a Teresa Cunillera que ells fa temps que posen en pràctica la lluita que combina l’eix social i el nacional, és a dir la defensa dels drets de les classes populars catalanes i alhora "l’autodeterminació del nostre poble com ja defensaren Campalans o Nin als anys trenta del segle passat". Una tradició de la qual el projecte del socialisme espanyol que representes, Teresa, s’ha anat allunyant cada vegada més. No podem blanquejar la vostra proposta que nega permanentment els drets del poble de Catalunya. Sempre que heu pogut escollir, heu triat defensar el règim del 78, la centralitat de l’Estat i la monarquia borbònica imposada pel general Franco. Us heu posat al costat de les elits empresarials, catalanes i espanyoles, perquè puguin mantenir els seus negocis encara que sigui a canvi de negar drets fonamentals".

Podeu llegir la carta sencera si us la descarregueu des d'aquest vincle.

 

 

Participació