Després de guanyar el Hurley Classic, el palista Quim Fontané afronta els Natural Games

El campió del món de caiac d’estil lliure té l’objectiu de coronar-se en les dues competicions més prestigioses d’Europa fora del calendari de la Federació Internacional

El saltenc Quim Fontané, campió del món de caiac d'estill lliure i «Millor palista internacional de l’any» al Hurley Classic.
El saltenc Quim Fontané, campió del món de caiac d'estill lliure i «Millor palista internacional de l’any» al Hurley Classic. | Bewolfish.
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:26h
L’ambició del palista català Quim Fontané no té límits. Després de proclamar-se campió del món de caiac d’estil lliure el desembre passat a l’Argentina i de guanyar la prestigiosa Hurley Classic el passat mes de març a Anglaterra, Fontané vol demostrar el seu lideratge a la segona competició més prestigiosa d’Europa fora del circuit internacional, els Natural Games
 
Fontané es troba en el millor moment de la seva carrera esportiva i gràcies als èxits aconseguits en la darrera temporada, s’ha posicionat com el palista de referència. Un reconeixement que es va materialitzar el passat mes de març quan va rebre el guardó al “Millor palista internacional de l’any” per part dels organitzadors del Hurley Classic. Un lideratge que li ha permès ser seleccionat l’ambaixador dels Natural Games que se celebraran del 28 de juny a l’1 de juliol a Millau, prop de Montpeller, França. Aquesta és una de les proves amb més renom fora del calendari de la Federació Internacional, i una de les preferides de Fontané, on es reuneixen els millors palistes en un espai únic.
 
L'atleta saltenc, que a les darreries de juliol farà 25 anys, afronta la competició de kayak freestyle amb molta motivació i amb ganes de revalidar el seu títol per segon any consecutiu. La temporada passada, el català va aconseguir la victòria d’una manera formidable, ja que els seus principals rivals van ser incapaços de superar la seva elevada puntuació. Fontané vol rebatre de nou el títol al seu principal rival europeu, Sébastien Devred, qui va quedar tercer en el Campionat del Món i a qui va acabar guanyant en la SuperFinal del Hurley Classic, després que el francès liderés les rondes preliminars. Així mateix, serà el primer retrobament amb el nord-americà Dane Jackson i el primer “re-match” després que Fontané li rebatés el títol en el Campionat del Món.
 
Els Natural Games seran la prova de foc per comprovar l’estat de forma del palista de cara a les Copes del Món, en especial per la que se celebrarà a casa, a Sort, del 2 al 8 de juliol, i en la qual Fontané vol seguir demostrant el seu lideratge com a millor palista freestyle del món. L’última fita de la temporada serà el Campionat d’Europa de freestyle, del 13 al 19 d’agost, on vol revalidar el seu títol de campió d’Europa, que ja ha guanyat en tres ocasions.
 
Un palmarès d’èxit
 
Quim Fontané es va coronar campió del món de caiac d’estil lliure el passat mes de desembre a San Juan (Argentina), fent així realitat el seu somni d’infantesa. Del 1993, Fontané ha estat tres vegades campió d’Europa (2010, 2012, 2016), finalista en els mundials del 2015 i mereixedor de la Medalla d’Honor del Comitè Olímpic espanyol el 2012.

El passat mes de gener, Fontané va rebre un esment especial a la trajectòria esportiva per la Federació Espanyola de Piragüisme i el mes de març va rebre el guardó al “Millor palista internacional de l’any” al Hurley Classic, competició que va acabar guanyant.