La cantautora santjoanenca Clara Bonfill treu «L'altra cara de l'havanera»

El 15 de juliol es podrà escoltar a Peralada, al XXIII Cicle de concerts del Clauste de Sant Domènech, i al setembre a la Casa de Cultura de Girona

Clara Bonfill parla amb el mar, l’escolta, i les cançons surten soles, al ritme de les onades.
Clara Bonfill parla amb el mar, l’escolta, i les cançons surten soles, al ritme de les onades. | moltclara.cat.
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:19h

Amb aquest nou disc la cantautora garrotxina Clara Bonfill s’endinsa en el món de les havaneres i de la cançó de taverna, un univers que coneix des de petita i que sempre l’ha fascinat. A L’Altra Cara de l’Havanera, Clara Bonfill presenta 10 cançons noves que toquen tots els gèneres de la cançó de taverna, des de l’havanera fins al tango, passant pel vals o la jota. El ‘single’ que encapçala el videoclip té per nom Què t’ha dit el mar i parla de la relació tan especial que l’autora té amb el mar, font d’inspiració i company de viatge.

A l’Altra cara de l’havanera, Clara Bonfill ha fet un treball de recerca i ha donat veu als personatges que no n’havien tingut fins ara, la majoria dones, com l’esposa del Llop de Mar, a La pell freda, la mare de la famosa havanera Mare vull ser pescador, amb Eres tan petit fill meu, o la Lola la Tavernera, amb El tango de la Lola.
 

Coberta del nou disc de Clara Bonfill, on les dones i el mar hi tenen un protagonisme rellevant.


També, ha deixat volar la seva imaginació per descriure el moment en què es varen enamorar el Pastor i la Sirena, de la Sardana de l’Empordà, o com havia de ser la vida d’un pescador que somiava ser pastor i córrer per les muntanyes, l’altra cara de Mariner de Terra Endins, a Pastor de Mar enllà.  Sense oblidar els "americanos" que van anar a Cuba, ha escrit l’altra cara de Rosina de un verde Palmar, Estimada Rosina.

Així, l’Altra Cara de l’Havanera inclou sis havaneres clàssiques versionades pel compositor Marc Mas, i deu temes originals de la Clara Bonfill musicats per ella mateixa, Marc Mas i pels dos grans mestres del gènere de casa nostra: Josep Bastons i Antoni Mas.

La Clara és una enamorada del mar. Altempordanesa per part de pare, les platges de Portbou fins a l’Escala han dibuixat el paisatge de la seva infantesa. D’adolescent va descobrir el Baix Empordà, des de Calella fins a Blanes. La Clara parla amb el mar, l’escolta, es planta a la platja amb la seva llibreta i les cançons surten soles, al ritme de les onades.

El 15 de juliol la podeu escoltar a Peralada, al XXIII Cicle de concerts del Clauste de Sant Domènech i al setembre a la Casa de Cultura de Girona.