Torroella distingirà Dolors Bassa amb la Medalla del Montgrí 2018

En aquesta edició es concedirà un únic reconeixement per denunciar "l'excepcionalitat i la greu repressió política que viu Catalunya"

Dolors Bassa, en imatge d'arxiu
Dolors Bassa, en imatge d'arxiu | ACN / Roger Segura
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:58h
Dolors Bassa rebrà la Medalla del Montgrí 2018, atorgada pel municipi de Torroella de Montgrí. L'exconsellera i també exregidora del municipi serà l'única persona en rebre l'honor, ja que aquesta vegada serà la primera que aquesta medalla es donarà només a una persona, en lloc de tres com es feia fins ara.

L'acte de lliurament es farà el 24 d'agost coincidint amb la vigília de Sant Genís, el patró del municipi empordanès, a l'Espai Ter. L'Ajuntament de Torroella ha assegurat que l'entrega d'aquesta distinció tindrà un caràcter institucional i de "denúncia de l'excepcionalitat i la greu repressió política que viu Catalunya" i per aquest motiu l'acte estarà presidit pel president del Parlament, Roger Torrent. 
 
Dolors Bassa vivia a Torroella de Montgrí, on havia exercit de professora a dues escoles del municipi. Posteriorment, el 2008 va ser nomenada secretària general d'UGT a les comarques gironines, càrrec que va ostentar fins mesos abans de presentar-se a les llistes de Junts pel Sí l'any 2015 i convertir-se en consellera de Treball, Afers Socials i Famílies.