​Mor fulminant d'un nen de 13 anys per meningitis a Girona

El menor, provinent de Lloret de Mar, va arribar molt crític a l'hospital Trueta | És el segon cas de mort infantil pel bacteri del meningococ en mig any a la demarcació de Girona

L'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar el menor.
L'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar el menor. | EP.
Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:26h
Un nen de 13 anys de Lloret de Mar va morir per meningitis meningocòccica fulminant a l'Hospital Josep Trueta de Girona aquest dimarts, segons han informat a Europa Press fonts de l'hospital i de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut (CatSalut).

El menor va arribar a l'hospital en una situació "molt crítica" per una meningitis meningocòccica, i el CatSalut ha aclarit que es tracta d'un cas aïllat, i s'ha fet el tractament preventiu a l'entorn familiar directe i a l'escola.

És el segon cas de mort fulminant per aquest bacteri en menys de mig any a la demarcació de Girona. Efectivament, a mitjan gener d'enguany, una nena de 17 mesos també va morir per la mateixa malaltia al Trueta de Girona. Sembla que en tots els casos es tractava d'infants vacunats contra el bacteri.

La meningitis meningocòccica és una meningitis supurada, l'ocasiona el meningococ, i és particularment freqüent en els infants i durant les èpoques fredes, la seva aparició és sovint epidèmica, i en aquest cas abunden els portadors sans, que allotgen els gèrmens a la faringe, i es fa necessària una quimioprofilaxi col·lectiva. Es caracteritza per la presentació brusca, de vegades precedida d'una rinofaringitis, seguida d'una ràpida i greu evolució.