Ple de Girona

El taronja de C’s no tomba el groc dels independentistes al ple de Girona

Una moció del grup unionista instava a retirar, en nom del “respecte i la neutralitat”, qualsevol pancarta o símbol dels edificis públics

per Xavier Borràs , 11 de juny de 2018 a les 21:49 |
Pujola ha vist derrotada la moció que pretenia que es retiressin els símbols per la democràcia i les llibertats. | @girona_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La moció que ha presentat al ple de l'Ajuntament de Girona aquest vespre la regidora i portaveu Míriam Pujola (C’s), en nom del partit taronja, per a retirar o fer  retirar, en nom del “respecte i la neutralitat”, qualsevol pancarta o símbol dels edificis públics, ha estat derrotada per la majoria del PDECat, ERC i CUP i l'abstenció del PSC, amb què els tres regidors unionistes (2 de C's, 1 del PP) han vist com la iniciativa del delegat sortint del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha anat a parar a la paperera de la història municipal gironina.

Segons la ponent de la moció, que ha rebut el fervent suport de la regidora del PP, Concepció Veray, calia instar l'Ajuntament gironí a retirar o fer retirar qualsevol pancarta o símbol partidista dels edificis públics, els espais públics i el mobiliari urbà del municipi, "perquè no tots els ciutadans se senten representats pels separatistes", tot exigint que es faci complir la normativa legal vigent quant a la neutralitat ideològica dels edificis públics, espais públics i el mobiliari urbà del municipi, imposant les mesures sancionadores i coercitives necessàries i aplicables segons les lleis vigents i les ordenances municipals.

En les intervencions dels grups, mentre el PSC ha anunciat la seva abstenció, perquè el seu grup considerava que la "moció no ajuda gens a la convivència prohibint la protesta cívica", per a Lluc Salellas (CUP) estava prou clar que el que els molesta és "tenir la veritat al davant", perquè "vivim en una democràcia. I quan hi ha un ampli consens que se socialitza els Ajuntaments en clau de llibertat la difonen i la proclamen als quatre vents", i per a Maria Mercè Roca (ERC) voler treure la política de l’espai públic vol dir "que només permeten els símbols de l’estau quo…, comencin per treure la bandera espanyola d’aquí a l’Ajuntament. Ho traiem tot i no deixem posar-hi res". Carles Ribas (PDECat) ha tirat mà d'una cèlebre frase de Groucho Marx per fer notar l'actitud de C's, de qui ha dit que intenta surar en una fusta corcada": "L’art de buscar problemes, trobar-los o crear-los i fer un diagnòstic fals".

La batllessa, Marta Madrenas, ha afirmat al seu torn que la intervenció de C's era "terrible": "A C’s són especialistes a fer amenaces com qui no vol la cosa. 'Ja veuran ja, el que els espera!'. Un to amenaçant i agressiu que la veritat sorprèn, però no se n’adonen". Per a Madrenas la simbologia "defensa la democràcia i les llibertats, no la independència o la República", ha reblat.


De fet, durant la rèplica, Pujola havia advertit: "Ja veurem quina és l’acció que prenen els grups constitucionalistes si retiren la bandera espanyola", tot referint-se a les paraules ja esmentades de Maria Mercè Roca. La regidora de C's  ha afegit que a l'Ajuntament la batllessa la bandera espanyola "la té lligada perquè no onegi".

 

Participació