Ple de Girona

Girona demanarà al Parlament reduir les ràtios a l'ensenyament

S'aprova per unanimitat la moció presentada per Comissions Obreres davant el tancament d'aules a P3 i la sobresaturació a les aules de secundària

per Xavier Borràs, Girona, 11 de juny de 2018 a les 20:26 |
Almudena González, en nom de Comissions Obreres, ha presentat la moció aprovada. | @girona_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat per unanimitat, cap a dos quarts de nou d'aquest vespre de dilluns, 11 de juny, una moció presentada per Almudena González, en nom de Comissions Obreres –de què és secretària general d'Educació a les comarques gironines– per a sol·licitar als grups parlamentaris catalans que, de forma immediata, elaborin la normativa corresponent per a reduir les ràtios de les aules catalanes gradualment, tot començant el curs vinent.

Així, a les noves aules d'infantil i primària, el màxim nombre d'alumnes hauria de ser de 20, a les de secundària obligatòria 25 i a les de postobligatòria, 30, amb tots els desdoblaments necessaris per a garantir la qualitat i la seguretat. Per al primer cicle de l'educació infantil també s'hauria de produir una reducció de la ràtio, en la línia de les recomanacions europees, fins a aconseguir 6, 9 i 15 alumnes per a cada nivell. Igualment, el nombre d'alumnes a les aules dels centres d'educació especial i als diferents serveis d'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives específiques, s'hauria de reduir respecte dels actuals.


La moció aprovada també demana que no es produeixi el tancament d'aules de P3 a Girona i que es limiti el nombre d'alumnes per educador en funció del cicle escolar per als menjadors escolars.

Almudena González ha conclòs que l'ideal quant a les ràtios aniria més enllà, però davant l'impossible "demanen el possible".
 

 

Participació