Ple de Girona

El ple de l'Ajuntament de Girona aprova el nou organigrama pels pèls

Josep Pujols ha pres possessió com a nou regidor després de la dimissió d'Isabel Muradàs, afectada pel cas del 3%

| 11/06/2018 a les 18:40h
Arxivat a: Política, Organigrama, Ajuntament de Girona, Ple de Girona
Moment en què el nou regidor de l'Ajuntament de Girona, Josep Pujols, ha promès el càrrec.
Moment en què el nou regidor de l'Ajuntament de Girona, Josep Pujols, ha promès el càrrec. | @girona_cat.
Primer ple amb màniga curta i roba estiuenca de la majoria de regidors del ple municipal de l'Ajuntament de Girona. I una novetat: la presa de possessió del nou regidor de l'equip de govern (PDECat) –amb promesa de fer efectiu el dret d'autodeterminació–, Pep Pujols, en substitució d'Isabel Muradàs, que va dimitir el càrrec com a regidora i tinent d'alcaldia pel fet d'haver estat citada a l'Audiència Nacional com a investigada per corrupció en el cas del 3%.. Josep Pujols serà qui assumirà la gestió de les regidories d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Girona.

El ple d'avui ha aprovat, pels pèls (amb la majoria simple dels regidors de CiU) l'actualització de l'organigrama general de l'Ajuntament de Girona i els organigrames de les set àrees de govern, que inclouen els canvis d'adscripció i d'organització administrativa que han tingut lloc des de l'aprovació de l'últim organigrama, que es va fer el 9 d'abril d'enguany. Així, doncs, el canvi en l'organigrama s'ha aprovat per 10 vots a favor, 11 abstencions i 4 en contra.

Cada una d'aquestes àrees comprèn un o diversos sectors funcionalment homogenis de l'activitat administrativa local, resultat d'analitzar la situació organitzativa existent i fer una proposta de futur, que es trasllada, a la pràctica, en un nou organigrama funcional, que busca una òptima distribució dels recursos humans.

Amb posterioritat a l'aprovació dels organigrames també ha calgut modificar l'organigrama de l'àrea d'Hisenda i Règim Interior per tal d'adaptar-lo a les necessitats organitzatives derivades de l'aplicació del Reial Decret 424/2017, de 28 d'abril, pel qual es regula el règim jurídic del control intern en les entitats del Sector Públic Local, reglament que entrarà en vigor el primer de juliol de 2018 vinent, així com actualitzar els organigrames de les altres àrees per actualitzar els canvis de personal que s'han produït des de la darrera aprovació dels organigrames.

Amb l'aprovació dels organigrames per part de l'Ajuntament se'ls constitueix com a instruments definidors formals d'aquestes àrees de govern, de les relacions de dependència jeràrquica i institucionalització dels nivells de comandament, responsabilitat i rendiments de comptes.

Igualment, se'n determina la ubicació dels diferents serveis i unitats dins l'estructura general i ajuda a una major definició del funcionament en conjunt.

Aquests organigrames han de contribuir a ser la primera base per a l'aprovació d'altres instruments organitzatius per a la consecució de l'ordenació dels llocs de treball dins el marc de les competències d'autoorganització de què disposen les administracions públiques.

Altres acords aprovats

En aquesta primera hora del ple, també s'ha ratificat l'Acord de la Junta de Govern Local de data 4 de maig de 2018 per aprovar l'acceptació de l'atorgament definitiu de la subvenció del Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, emmarcat en la RISC3CAT i en el Programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.

Igualment, s'efectuara un abonament a Eulen, de l'import del 8% de les facturacions corresponents al quatrimestre novembre 2017-febrer 2018. Abonament a la Fundació Mas Xirgu de l'import del 8% de les facturacions corresponents al quatrimistre novembre 2017-febrer 2018, i el pagament de la factura presentada per l'empresa SquarePoint SL corresponent als treballs d'adequació del programari de Recursos Humans, realitzats en el període comprès entre gener-maig 2017. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Detall d'una pistola elèctrica apuntant un objectiu
Detall d'una pistola elèctrica apuntant un objectiu | ACN
01/01/1970
Els aparells porten incorporats una càmera per garantir el seu bon ús
Petards en una revetlla de Sant Joan.
Petards en una revetlla de Sant Joan. | ACN.
01/01/1970
La de Palamós és una de les cinc agressions sexuals que es va denunciar durant la revetlla
Procés català
Quim Torra i Pablo Iglesias, reunits al Palau de la Generalitat
Quim Torra i Pablo Iglesias, reunits al Palau de la Generalitat | Govern
25/06/2018
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, indica que la nova etapa s'ha de traslladar al Parlament amb una entesa "més fluïda" entre l'independentisme i Catalunya en Comú Podem
empresaris
Joaquim Gay de Montellà i el secretari general de Foment del Treball, Joan Pujol
Joaquim Gay de Montellà i el secretari general de Foment del Treball, Joan Pujol | ACN
25/06/2018
El president de Foment assegura que les empreses que han traslladat les seus tornaran si veuen que s'aposta per la recuperació i "l'harmonia dins dels estats"
procés català
Josep Lluís Trapero, en una de les compareixences a l'Audiència.
Josep Lluís Trapero, en una de les compareixences a l'Audiència. | ACN
25/06/2018
L'Audiència Nacional revisa els recursos del major dels Mossos i de la cúpula política del cos policial el 25 de juny
seguretat ciutadana
Detall d'una pistola elèctrica apuntant un objectiu
Detall d'una pistola elèctrica apuntant un objectiu | ACN
25/06/2018
Els aparells, que porten incorporada una càmera, estaran implantats arreu de Catalunya al setembre
Agressió sexual
25/06/2018
És una de les quatre agressions sexuals que es van denunciar durant la revetlla
Barcelona: nova xarxa de bus
Protesta dels veïns de les Tres Torres pels canvis associats al V9
Protesta dels veïns de les Tres Torres pels canvis associats al V9 | @AAVVTresTorres
25/06/2018
L'Ajuntament es mostra obert a introduir "canvis" davant el malestar generat per l'eliminació de línies i pels nous recorreguts