Comunicat conjunt d'esquerres gironines de suport al govern de Badalona

CUP-Crida per Girona, MES Moviment d'Esquerres, Pirates de Catalunya i Comú de Girona denuncien la moció de censura de PP i C's

Dolors Sabater, batllessa de Badalona.
Dolors Sabater, batllessa de Badalona. | Adrià Costa.
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:02h
Davant la moció de censura presentada a Badalona pel Partit Popular (PP), Ciutadans (C's) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), contra la batllessa Dolors Sabater i el seu equip de govern, municipal, els col.lectius i partits gironins CUP-Crida per Girona, MES Moviment d'Esquerres, Pirates de Catalunya i Comú de Girona, han fet públic un comunicat en què expressen el seu suport a la batllessa, al seu projecte de ciutat i a les organitzacions diverses "que el fan possible mitjançant el diàleg, l’empatia i la tolerància polítiques".

El signants del comunicat recolzen el projecte integrador i cohesiu per a la societat de Badalona que representa el govern municipal actual. Per contra, "rebutgen les idees xenòfobes i racistes dels grups municipals del PP i C's a Badalona".

"No podem compartir cap mena de pacte de govern –s'afirma al comunicat– amb unes forces polítiques que promouen i viuen de la fractura social. Pensem que cal protegir els nostres barris, les nostres ciutats i institucions davant els discursos basats en la por, el menyspreu i l'odi que transmeten el PP i C's a Badalona. Per això, defensem la unitat democràtica de les esquerres davant la dreta autoritària."

Les organitzacions esmentades defensen les llibertats i els drets civils bàsics de la mateixa manera que ho ha fet l'Ajuntament de Badalona els darrers mesos, en un context de repressió política i reacció de l'Estat Espanyol contra el moviment pacífic, democràtic i sobiranista que existeix a Catalunya.

En aquest sentit consideren que el PP "és una organització corrupta, que ha saquejat les arques públiques de manera massiva" i no poden admetre cap mena d'acord ni complicitat política "amb un partit que no governa per l’interès general".

També, denuncien l'actuació del PSC que, mitjançant aquesta iniciativa encaminada a fer caure el govern de Dolors Sabater, "trasllada a l'àmbit municipal el seu alineament amb la dreta espanyolista i l'aposta per reforçar els pilars del règim del 78".
 
Fins la data de celebració del ple de la moció de censura a Badalona, les organitzacions signants d'aquest comunicat obren període d'adhesions i faran una crida a les esquerres d’arreu de Catalunya a posicionar-se en aquest mateix sentit.