Els millors bikers internacionals seran a Girona per la Sea Otter Europe 2018

La Super Cup Massi serà la competició reina del cap de setmana del 8 al 10 de juny

Aquesta competició d'XCO servirà per veure en acció a bikers de talla mundial.
Aquesta competició d'XCO servirà per veure en acció a bikers de talla mundial. | Francesc Lladó.
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:59h
A pocs dies de l'arrencada de la 2a edició de la Sea Otter Europe Costa Brava Girona Bike Show ja sabem que tota la indústria del ciclisme serà present amb centenars de marques exposant els seus productes i oferint serveis als visitants. La part esportiva i competitiva de la Sea Otter Europe no es queda enrere i els millors bikers del món estaran a Girona del 8 al 10 de juny.

Amb l'esdeveniment tan a prop es comença a confirmar la nòmina d'estrelles que podràs veure en les diferents proves que composen el complet programa de competició d'aquests 3 dies. Una part vital dins de l'èxit de la Sea Otter Europe.

La Super Cup Massi serà la competició reina del cap de setmana, com a mínim pel que fa a presència d'estrelles del mountain bike. Aquesta competició de XCO servirà per veure en acció a bikers de talla mundial. Recordem que comptarà amb categoria UCI C1.

Julien Absalon, encara que no competirà, sí que serà a la Sea Otter Europe. Una oportunitat única d'aconseguir una fotografia o un autògraf del biker de XCO amb més èxits de la història. Els seus 2 títols olímpics o el seu rècord de 33 victòries a la Copa del Món són només una petita part de la llegenda del biker francès. Tot just retirat de la competició està en plena adaptació al seu nou rol de team manager del conjunt Absolute Absalon, que estarà present a la prova amb el també francès Neilo Perrin Ganier, actual campió de França sub-23.

La corredora de l'equip Canyon-SRAM Pauline Ferrand Prevot serà una de les grans atraccions en la prova femenina que, recordem, es disputa de forma totalment independent dissabte a la tarda, en una nova aposta per potenciar el ciclisme femení per part d'Ocisport.

Serà un dia amb tot el protagonisme competitiu centrat en les dones. Al costat de la francesa, que està tornant al seu millor nivell després de pujar al podi a la Copa del Món de Nove Mesto, veurem a altres bikers de talla internacional com l'australiana Rebecca McConnell (Primaflor-Mondraker-Rotor), campiona d'Austràlia de XCO. Per part local Claudia Galícia (Megamo) parteix com la corredora amb més possibilitats de plantar cara a l'àmplia llista de bikers internacionals. Sense oblidar a Magda Duran (Biking Point), actual líder de la Copa Catalana Internacional Biking Point, campionat per al qual també puntua aquesta carrera.

La categoria masculina no es queda enrere pel que fa a participació. Tant Carlos Coloma (Primaflor-Mondraker-Rotor) com David Valero (MMR) seran a la línia de sortida. Tots dos venen d'aconseguir ficar-se en el top-10 de la Copa del Món, el de La Rioja a Nove Mesto i l'andalús a Albstadt. Valero, a més, té el repte de revalidar la victòria que ja aconseguia en aquest traçat al 2017. No ho tindrà fàcil. Hugo Drechou (Massi), que sembla haver tornat a trobar la seva millor versió després de rodar prop del top-10 a Nove Mesto, és també un biker amb qualitat per endur-se la victòria en aquesta tercera prova de la Super Cup Massi, igual que el corredor del Trek Factory Racing Team, Sergio Mantecón.

El MMR ve al complet i també comptarà amb el jove Pablo Rodríguez i l'argentí Catriel Soto. Especialment interessant serà veure el rendiment de Vlad Dascalu (Brújula Bike Racing Team) que acaba de guanyar la seva primera Copa del Món de XCO en categoria sub-23 i del qual podrem veure com es defensa competint al costat dels corredors elit.

Es vol veure el naixement d'una estrella? Doncs seguiu les evolucions de Jofre Cullell (Megamo) que també serà a la carrera. En el seu primer any sub-23 i en la seva primera cursa de Copa del Món ha estat capaç de ser 7è. És una senyal de lo amunt que pot apuntar aquest biker català.

Però no totes les estrelles seran al XCO, a la Marathon Cup BTT by Scott & Taymory hi haurà equips de primer nivell com l'austríac Team Torpado Sudtirol, amb la lituana Katazina Sosna i l'italià Riccardo Chiarini; o el DMT Racing Team, amb l'holandès Hans Becking i l'alemanya Naima Madlen.

També comptarem amb el carismàtic José Antonio Hermida (Merida), el mite Tinker Juárez o el gran Joaquim "Purito" Rodríguez. Aquest últim prenent part en la Cicloturista Internacional Sea Otter Europe, al costat de Josep Jufré, Angel Edo o Aleix Esparagaró i els ciclistes professionals Dan Craveni Dorian Godon. Serà l'única prova de Gran Fondo World Tour (GFWT) que se celebrarà a Espanya.

Una expo plena de marques, un calendari complet d'esdeveniments, un ambient esportiu únic, possibilitat de provar centenars de bicicletes i veure en acció als millors bikers del planeta. No hi ha excusa per perdre’s la Sea Otter Europe 2018. Que no t'ho expliquin, apunta't a alguna de les proves del seu programa esportiu o reserva aquest cap de setmana per viure un esdeveniment incomparable.