Es posen a la venda les gorres grogues per a la Sardana per la Llibertat

El dissabte 30 de juny a les vuit del vespre, a l'Aplec de la Sardana, s'envoltarà l'estany de Banyoles

Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:16h
La Sardana per la Llibertat pretén envoltar l'estany de Banyoles i les gorres grogues serveixen per finançar l'esdeveniment.
La Sardana per la Llibertat pretén envoltar l'estany de Banyoles i les gorres grogues serveixen per finançar l'esdeveniment. | @SardanaBNY2018.
L’organització de la Sardana per la Llibertat, el CDR i l’ANC del Pla de l’Estany, conjuntament amb el Foment de la Sardana de Banyoles, han posat a la venda gorres grogues per donar suport a l’esdeveniment. Les inscripcions per a la Sardana, que es farà el dissabte 30 de juny a les vuit del vespre, coincidint amb l’Aplec de la Sardana de Banyoles, avancen a bon ritme i en poc més d’una setmana ja s’han superat les 2.000 persones inscrites. 

Les gorres es podran trobar a Olot (Lliberia El Drac), en una vintena d’establiments de Banyoles (Bar La Patagònia, Can Pons, Fruites Teixidor-Vila Olímpica, Banys Vells, La Ratlla, Estanc de Sant Pere, Can Mateu i Can Garriga), Porqueres (Can Costabella i Can Paliro), Corts (Forn de pa), Cornellà de Terri(Charter Supermercat Eva i Perruqueria Eva), Fontcoberta (Ca l’Àngel), Esponellà (Forn de Pa Esteve Bosch), Serinyà (Estanc Ayats i Supermercat Suma), Girona (Llibreria Les Voltes), i Figueres (R6 Rosi’s).
 



Un dels objectius dels organitzadors de la Sardana per la Llibertat és aconseguir tenyir del color groc de la llibertat el voltant de l’Estany de Banyoles. Per aquest motiu, s’anima a tots els assistents a vestir peces de roba de color groc i, per contribuir a aquest objectiu, l’organització posarà a la venda a partir de demà gorres grogues amb la imatge de la Sardana.
 
Inscripcions a bon ritme
 
Paral·lelament a la venda de les gorres, les inscripcions per a la Sardana per a la Llibertat avancen a bon ritme i, en poc més d’una setmana des de la presentació de l’esdeveniment, ja s’han superat les 2.000 persones inscrites. 
 
La Sardana per la Llibertat envoltarà l’Estany de Banyoles per transmetre un crit per la llibertat. L’organització ha dividit l’Estany en 25 trams i les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s al tram que vulguin participar a través de la pàgina web www.sardanaperlallibertat.cat, que s’ha obert expressament per a l’ocasió. 
 
A l’acte es llegirà un manifest a favor de la llibertat, i es ballaran les sardanes Vent d'octubre (una composició única i especial creada expressament per a l’ocasió, amb música de Paco Viciana i lletra a partir d'un poema de J.N. Santaeulàlia) i Somni, d'en Manel Saderra i Puigferrer. 
 
Les sardanes es podran escoltar a través de Ràdio Banyoles, per la qual cosa es demana als assistents que portin un transistor per sintonitzar l’emissora al dial 107.3 FM.
 
Voluntaris
 
Aconseguir que la Sardana per la Llibertat sigui un èxit és tot un repte i per això es necessiten voluntaris que siguin majors d'edat, estiguin disponibles el dissabte 30 de juny i disposats a ajudar l’organització a coordinar els sardanistes, així com assistir a la reunió prèvia que hi haurà aquella setmana. Les inscripcions es realitzen al mateix web.