3%

L’equip de govern de Girona manté la confiança en la innocència de Muradàs

La tinent d'alcaldia de CiU ha posat el seu càrrec a disposició de la batllessa, Marta Madrenas, que decidirà el seu futur els pròxims dies | Isabel Muradàs ha estat citada a l'Audiència Nacional com a investigada per corrupció en el cas del 3% que vincula CiU amb el finançament irregular | La CUP-Crida per Girona demana que faci un pas al costat

per Xavier Borràs, 26 de maig de 2018 a les 13:39 |
Isabel Muradàs. | Carles Palacio.
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un cop coneguda la notícia de la citació com a investigada d’Isabel Muradàs –tinent d'alcaldia del consistori–, per part de l’Audiència Nacional, l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona integrat pels 10 regidors del grup de CiU ha fet públic un comunicat en què manifesten que mantenen la confiança en la innocència de Muradàs respecte els càrrecs pels quals se la investiga.

"Demanem respecte cap a la seva persona –expressen el comunicat–. El procés judicial es troba en una fase molt inicial, tot just en el moment de diligències prèvies del procediment d’instrucció, i per tant demanem respecte a la seva presumpció d’innocència."


Per a l'equip de govern gironí la tasca d’Isabel Muradàs a l’Ajuntament de Girona és part essencial en el desenvolupament d’un projecte de ciutat compartit amb l’equip de govern. "Els bons resultats de la seva feina al capdavant de les regidories d’Educació i Esports són innegables", afirmen.

Precisament per a no perjudicar aquest projecte, Isabel Muradàs ha posat el seu càrrec a disposició de la batllessa, Marta Madrenas, i ha manifestat, també, la seva voluntat de concentrar els esforços en la defensa de la seva honorabilitat en el procés judicial que s’ha engegat. Madrenas ha agraït aquest gest, a l’espera de prendre una decisió definitiva al respecte en els pròxims dies.


La Cup-Crida per Girona demana que faci un pas al costat

Per la seva banda, la Cup-Crida per Girona, representada al consistori per quatre regidors, ha demanat a Muradàs que faci un pas al costat. De fet, el març de 2017 la formació ja va demanar explicacions al govern gironí quan va fer-se públic que el nom de la tinent d'alcaldia apareixia al sumari del cas, i va plantejar demanar-ne la dimissió segons com evolucionés la investigació.


Per la candidatura independentista, "és imprescindible que l'Ajuntament de Girona es desvinculi de qualsevol acusació de corrupció" i, per això, considera que cal un canvi en l'organigrama municipal que faci que l'actual tinent d'alcaldia deixi la seva acta de regidora i les seves funcions al Govern municipal.

Els cupaires han apuntat que si Muradàs no assumeix aquest pas tocarà a la batllessa Marta Madrenas fer un exercici de compromís amb la transparència i la lluita contra la corrupció i destituir l'actual regidora d'educació.

Des dels seus inicis la CUP-Crida per Girona s'ha compromès amb uns principis bàsics i un codi ètic que vincula els càrrecs electes i qualsevol membre de la candidatura a la lluita contra la corrupció i a criteris d'ètica, transparència i vocació de servei públic en la gestió municipal. La tasca en el cas AGISSA (Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter), i la feina a la Diputació en són exemples recents.

 

Participació