La Fiscalia tira endavant els tràmits per inhabilitar alcaldes pel referèndum

Diversos ajuntaments de Catalunya ja han rebut els requeriments per saber quants locals es van posar a disposició de l'1-O i qui en va autoritzar l'obertura com a col·legis electorals

Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes
Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes | AMI
Bernat Surroca / Jordi Ubach
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:22h
La Fiscalia tira endavant els tràmits per inhabilitar els alcaldes compromesos amb el referèndum de l'1 d'octubre. Setmanes abans de la votació, per ordre de la Fiscalia General de l'Estat, es van obrir diligències contra tots aquells batlles que s'havien posat a disposició del Govern per celebrar el referèndum d'independència, i ara, després de 8 mesos, la Fiscalia comença a moure's. 

Segons ha pogut saber NacióDigital, diversos ajuntaments del Pirineu ja han rebut els requeriments de la Fiscalia. La carta a què ha tingut accés aquest diari demana als alcaldes que informin sobre el nombre i identitat dels locals de titularitat municipal cedits i oberts al públic com a col·legis electorals durant el referèndum, i qui en va autoritzar l'obertura. Fa pocs dies, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, va informar a través de Twitter que també havia rebut el requeriment del fiscal.

Quan falta un any per a les eleccions municipals, la Fiscalia torna a posar al punt de mira els alcaldes, i des de fa setmanes, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'ha posat en guàrdia per protegir els ajuntaments catalans. Aquesta setmana, a Riudoms, al Baix Camp, el president de l'entitat, Josep Maria Cervera, reiterava que "el municipalisme és un objectiu" del govern espanyol, que vol arribar a les municipals amb "la primera línia del municipalisme sobiranista inhabilitada".