Ple de Girona

La investidura al Parlament obliga la batllessa de Girona a convocar un ple extraordinari

La CUP retreu a Marta Madrenas la desconvocatòria del ple ordinari per la duplicitat de càrrecs | El ple, celebrat a dos quarts de nou del matí, ha atorgat l'atenció domiciliària a una empresa pública i l'oposició ha reclamat "controlar" que es compleixi el contracte

per Xavier Borràs, Girona, 14 de maig de 2018 a les 10:28 |
La batllessa de Girona, Marta Madrenas, i el tinent de batlle, Eduard Berloso, durant el ple extraordinari d'aquest 14 de maig. | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La incompatibilitat de càrrecs ha tornat a sobrevolar avui el ple extraordinari de l'Ajuntament de Girona, que ha convocat la batllessa Marta Madrenas a dos quarts de nou del matí amb dues qüestions urgents relacionades amb la incineradora de Campdorà i amb el servei d’atenció domiciliària. Habitualment, el ple ordinari s'hauria celebrat aquest vespre –com cada segon dilluns de mes–, però el fet que la batllessa ara sigui diputada al Parlament de Catalunya per Junts per Catalunya l'obligava a estar present al ple d'investidura del president de la Generalitat de Catalunya.

De fet, el passat 11 de maig, el regidor Lluc Salellas (CUP-Crida per Girona) ja advertia sobre la problemàtica que comportava la duplicitat de càrrecs: Tuit que la també regidora i portaveu de la CUP, Laia Pèlach reblava tot parlant de "manca de respecte": Precisament, a l'inici de la sessió, la portaveu de la CUP ha criticat aquesta decisió i ha retret a la batllessa que no hagués mantingut la convocatòria de ple ordinari per avui. Tanmateix, Marta Madrenas li ha recordat que quan va acceptar formar part de la candidatura de JxCat al Parlament ho va fer "perquè era positiu que el món local tingués veu" a la cambra catalana. "Girona es veurà beneficiada perquè estarem a prop del Govern i hi tindrem contactes directes", ha dit durant el ple.


Madrenas, però, no s'ha estat de lamentar que atès "el moment excepcional que viu el país", la CUP li hagi retret el canvi del ple municipal. "Li demanaria que m'ajudessin més en comptes de criticar-me tant", ha afirmat la batllessa de Girona.

S'oficialitza el canvi en el servei d'atenció domiciliària

Durant el ple extraordinari s'ha oficialitzat el canvi en el servei d'atenció domiciliària, que a partir d'ara prestarà una empresa pública. El nou contracte posa fi al que fins ara tenia la privada Clece, que no era ben valorada pels usuaris i que, a més, incomplia algunes clàusules. Ara, el consistori encomana el servei a Sumar i, a més, incrementa el nombre d'hores de servei (passant de 68.000 a 74.000) amb l'objectiu de posar fi a les llistes d'espera.

El canvi d'empresa s'ha aprovat per unanimitat, tot i que l'oposició ha reclamat a l'equip de govern nou caure "en el cofoisme" i "controlar" que la nova empresa presti el servei com cal. La CUP, fins i tot, ha retret que no s'hagi aprofitat l'ocasió per municipalitzar l'atenció domiciliària. "Lamentem que no s'hagi deixat la porta oberta a assumir-lo directament, com passa amb altres àmbits municipals", ha dit la portaveu de la CUP Laia Pèlach.


Durant el ple extraordinari s'ha aprovat, sense més, el pressupost que es destina a la depuració d'aigües per a aquest 2018.

 

 

Participació