El Festival Strenes genera un impacte econòmic d’1,5 M€ a la ciutat de Girona

L’esdeveniment ha arribat aquest 2018 a la sisena edició i hi ha assistit més de 30.000 persones

El regidor Carles Ribas sostè el premi de Talent Gironí del festival junt amb els components de Carmen 113, que l'han guanyat enguany.
El regidor Carles Ribas sostè el premi de Talent Gironí del festival junt amb els components de Carmen 113, que l'han guanyat enguany. | @girona_cat.
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:25h
El Festival Strenes ha deixat un impacte econòmic d’1,5 milions d’euros a la ciutat de Girona en la sisena edició de l’esdeveniment. Aquesta és una de les dades que es desprenen de l’estudi d’impacte econòmic del festival que ha encarregat l’Ajuntament de Girona recentment i que s’ha adjudicat a l’empresa Bim Consultors.
 
“Els números són clars i evidents i demostren que anem bé. L’Strenes és un festival estratègic per Girona i un pilar fonamental, juntament amb altres festivals, d’aquest element vertebrador de la cultura a Girona que és la música”, ha assenyalat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. El regidor ha remarcat que gràcies a elements com el mapa cultural de la ciutat, presentat recentment, “s’està obrint la porta a parlar de política efectiva cultural a la ciutat i l’Strenes és un dels vehicles per aconseguir-ho”.
 
Una altra de les dades positives que reflecteix l’estudi d’impacte econòmic de l’Strenes és el resultat de satisfacció de l’esdeveniment: el festival té una puntuació de 9 sobre 10 en net promotor score (NPS), xifra que significa que les persones enquestades puntuen amb un 9 l’esdeveniment i un 90% recomanarien a un amic o amiga seus assistir-hi.
 
“Estem molt satisfets dels resultats de l’estudi, que certifiquen les percepcions positives que teníem en aquesta edició. Les dades també assenyalen que el públic és el gran prescriptor del festival”, ha explicat el director del Festival Strenes, Xavi Pascual.
 
Un total de 30.400 persones han assistit a la trentena d’actuacions previstes en l’edició d’aquest any de l’Strenes, que va tenir lloc del 24 de març al 30 d’abril a la ciutat.
 
Durant la presentació del balanç de l’Strenes, feta aquest matí, s’ha donat a conèixer també el grup guanyador de la primera edició de la secció Talent Gironí del festival. El representant de la Fundació Valvi, Eduard Vidal, ha lliurat el premi als gironins Carmen 113.