VÍDEO TV3 explica la campanya garrotxina contra els nius de vespa asiàtica

Aquesta espècie forana procedent del sud-est asiàtic no és perillosa per a la salut i per al benestar humà, però és molt perjudicial per a l'apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i caça centenars d’abelles diàriament

La vespa asiàtica és una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament.
La vespa asiàtica és una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament. | @TV3.cat
Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat el 05 de juny a les 15:16h
Tant el TN Comarques com el TN Migdia de Tv3 han parlat avui en un breu report de la campanya que es fa a la Garrotxa contra els anomenats "nius primaris" de vespa asiàtica, els petits nials que fa una reina d'espècie que poden arribar a esdevenir grans nius amb més de 3.000 exemplars.

La vespa depredadora asiàtica (Vespa velutina) és una espècie forana procedent del sud-est asiàtic. A Europa, ha trobat un clima ideal per al seu desenvolupament, ha trobat abundància d’aliment i, el més important, no hi té cap enemic natural, i això l’ha convertit en una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament.

Tot i no ser una espècie perillosa per a la salut i el benestar humà, si que ho és per a la biodiversitat i l’apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i caça centenars d’abelles diàriament (en època de cria) per a alimentar les seves larves.

L’efecte és sobretot rellevant per a l'abella de la mel. Aquesta, a més de ser una espècie de gran interès apícola, també és molt important per la seva capacitat de pol·linitzar la ­flora autòctona, ja que fa una funció de vital importància en el manteniment dels nostres ecosistemes.

Instruccions per fabricar una trampa de vespes asiàtica casolana.