Territori i Sostenibilitat millora la mobilitat entre Banyoles i Figueres

A partir de dilluns vinent, 7 de maig, s’incorporen al servei de transport públic, operat per TEISA, 28 noves expedicions setmanals

Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:44h
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i l’alcalde de Crespià, Xavier Quer, han presentat avui aquesta millora.
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i l’alcalde de Crespià, Xavier Quer, han presentat avui aquesta millora. | Banyoles.cat.
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa un seguit de millores al servei de transport públic per carretera entre Banyoles i Figueres. A partir de dilluns vinent, 7 de maig, hi haurà 28 noves expedicions setmanals entre aquetes dues poblacions. La millora també beneficiarà els municipis de Fontcoberta, Esponellà, Crespià, Navata, Avinyonet de Puigventós i Vilafant, que formen part del recorregut d’aquesta línia. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i l’alcalde de Crespià, Xavier Quer, han presentat avui aquesta millora.
 
Les noves expedicions garanteixen fins a 4 nous busos per sentit, entre Figueres i Banyoles a través de les carreteres GIP512 i N-260, amb parades a tots el municipis i nuclis de població del recorregut. El servei és operat per TEISA.
 
La millora del servei respon a la petició  i les propostes que els responsables municipals havien plantejat a la Generalitat durant la tramitació de l’estudi de mobilitat del Pla de l’Estany amb l’objectiu d’aconseguir, en les franges horàries amb més demanda, una comunicació millor d’aquesta comarca amb l’Empordà així com entre les poblacions del recorregut.
 
La millora complementa el perllongament del servei Girona-Banyoles fins a Serinyà i Besalú, que ja es va posar en funcionament el gener d’aquest any. 
 
Els horaris s’han programat amb arribades a Figueres a les 8 del matí per atendre també les necessitats dels estudiants i amb la voluntat de facilitar la coordinació del servei de bus  Banyoles – Figueres amb els serveis ferroviaris d’alta velocitat  des de l’estació de tren de Figueres-Vilafant.
 
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha manifestat que “la potenciació de l’autobús està donant molt bon resultat a tot Catalunya ja que ofereix molta comoditat, bona relació qualitat-preu i en el temps de trànsit”. Per altra banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que “és una actuació bona per Banyoles, ja que passem d’una a quatre freqüències per anar a Figueres o als pobles del Pla de l’Estany i l’Alt Empordà on farà aturada”.