procés català

VÍDEO Una candidata de Cs al Senat destrossa un homenatge als presos a Girona

El partit assegura que no tenia constància de les seves intencions

per Redacció , 26 d'abril de 2018 a les 17:55 |
Encaputxats arrenquen retrats dels presos polítics a Girona | ND.
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una militant de Ciutadans (Cs) i que va ser cap de llista per Girona al Senat a les eleccions generals del 2008, Esmeralda Úbeda, és una de les identificades per la Policia Municipal per destrossar els "tòtems de la Dignitat" que l'ANC havia instal·lat a l'exterior de l'edifici Santa Caterina. Úbeda, que quan va ser candidata es presentava com a professora universitària, apareix al web de la Universitat de Girona (UdG) com a docent al departament de Física. 

El partit assegura que no tenia constància de les intencions de la seva militant. Els agents van identificar cinc dels suposats encaputxats que, tapats amb passamuntanyes i amb cúters, van malmetre les nou escultures on hi apareixien retrats dels "presos polítics" i els "exiliats". Són quatre dones i un home que tenen edats que van des dels 32 fins als 59 anys. La Policia Municipal atribueix als identificats un delicte de danys i les destrosses estan valorades en poc més de 500 euros.

 

La nit de dimarts a dimecres, un grup d'encaputxats –format per unes vuit persones- van destrossar els tòtems. Diversos veïns els van gravar amb els mòbils metre, tapant-se amb passamuntanyes- trencaven amb cúters les teles on hi apareixien els retrats dels líders independentistes. Després d'enregistrar-los, van anar fins a la comissaria de Mossos i Policia Local, molt a prop d'on hi ha les escultures, per avisar. 

La Policia Municipal va identificar, poc després i encara al carrer Jaume I, cinc sospitosos. Són quatre dones i un home amb edats compreses entre els 32 i els 59 anys. Segons fonts policials, una de les identificades és militant de Cs i va ser cap de llista del partit al Senat a les eleccions generals del 2008. 


Al breu currículum com a candidata, Esmeralda Úbeda, detallava que va néixer a Toledo i que és professora d'universitat. De fet, apareix al web de la Universitat de Girona (UdG) com a docent al Departament de Física. També explicava que s'havia afiliat al partit des del seu inici perquè considerava que "és l'únic que garanteix un canvi en la política nacional", sobretot en relació a la "lluita dels drets i llibertats" de la ciutadania. 

El partit assegura que no tenia constància de les intencions de la seva militant i detalla que avui dia no té cap càrrec dins la formació. 

La Policia Municipal atribueix als cinc identificats un delicte de danys. Les destrosses estan valorades en poc més de 500 euros. Quan la policia els va localitzar, va poder recuperar sis dels setze retrats que s'havien endut. L'ANC, que ja ha anunciat que reposarà totes les imatges, va interposar denúncia per les destrosses. 

Amb la denúncia i les identificacions, els agents trametran l'atestat i les diligències al jutjat perquè els citi a declarar.

 

Participació