FOTOS Més de 2.000 persones inauguren la plaça U d'Octubre de 2017 de Girona

Carles Puigdemont intervé en un missatge gravat, i diu que es tracta d'un «espai d'orgull» per als gironins que volen viure «en comunió amb tots els pobles d'Espanya»

La batllesa de Girona, Marta Madrenas, ha llegit un manifest conjunt en el qual s’han destacat els valors de llibertat, democràcia i dignitat que representa la nova denominació de la plaça.
La batllesa de Girona, Marta Madrenas, ha llegit un manifest conjunt en el qual s’han destacat els valors de llibertat, democràcia i dignitat que representa la nova denominació de la plaça. | @girona_cat
Redacció
21 d'abril del 2018
Actualitzat el 23 d'abril a les 9:56h
Més d'un miler de persones s'han acostat a la inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017 de Girona aquest dissabte. Un acte festiu que ha comptat amb diverses activitats culturals i en el que ha intervingut el president de la Generalitat destituït pel 155, Carles Puigdemont, en un missatge gravat des d'Alemanya.

Puigdemont ha recordat els fets del primer d'octubre i considera que l'antiga Plaça Constitució –ara Plaça U d'Octubre de 2017–, representa un "espai d'orgull" per a tots els gironins que, assenyala, volen viure "en comunió amb tots els pobles del món i d'Espanya".

Un dels moments més esperats de l'acte ha estat la descoberta de la placa que recorda els fets que van passar a Girona, i que ha anat a càrrec de la batllessa de la ciutat, Marta Madrenas, i del vicepresident del Parlament, Josep Costa.
 

La placa de la nova plaça U d'Octubre de 2017 Foto: ACN

 

Detall de la placa que recorda els fets de l'1-O que ha estat descoberta aquest dissabte Foto: ACN

 

Josep Costa i Marta Madrenas aquest matí a Girona Foto: ACN

 

Un miler de persones a la plaça U d'Octubre de 2017 Foto: ACN