L'Strenes es vesteix de «festa major» amb dues nits de concerts gratuïts

Valtonyc, Quimi Portet, Roba Estesa, La iaia, Projecte Mut i Gertrudis, alguns dels protagonistes de la penúltima setmana del festival gironí, els dies 20 i 21 d'abril

Sau celebra els 30 anys de trajectòria amb un concert a l'Strenes
Sau celebra els 30 anys de trajectòria amb un concert a l'Strenes | Sau30
Redacció
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:22h

Pla general de la roda de premsa de presentació de la «festa major» de l'Strenes amb els gots solidaris aquest 18 d'abril del 2018 Foto: ACN


El Festival Strenes es vesteix de "festa major", aquest divendres i dissabte, amb els concerts gratuïts de grups com Gertrudis, Fundación Tony Manero, Quimi Portet, Projecte Mut, Roba Estesa i Valtonyic, entre d'altres. Tots ells actuaran en un escenari situat a la plaça Catalunya, on també hi haurà una zona de food trucks, que enguany doble l'oferta respecte l'any passat.

El dissabte a la tarda coincidirà amb la fira d'entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), on hi participaran quaranta entitats que donaran a conèixer la feina que fan. El festival Strenes incorpora per segon any aquesta fira juntament amb la posada a la venda del got solidari. Una part dels diners recollits aniran destinats a dotar un premi a una entitat social que es lliurarà a la tardor durant la Nit del Voluntariat.

Una "festa major" a la plaça Catalunya de Girona

Els primers en actuar seran Pupil·les, seguit de Valtonyc, Fudación Tony Manero i Roba Estesa, aquest divendres. L'endemà dissabte, actuaran al mateix escenari gironí Projecte Mut, Gertrudis i La Iaia. En la presentació dels concerts, el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha felicitat els responsables del festival per l'aposta "valenta" per la defensa de la llibertat d'expressió amb l'actuació del raper mallorquí Valtonyc.

També els ha felicitat pel seu caràcter solidari, amb la incorporació per segon any de la Fira d'Entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la posada a la venda del got solidari. La fira, que es farà el dissabte de cinc a nou de la tarda, comptarà amb quaranta entitats que donaran a conèixer la seva feina.