​Unió de Pagesos alerta de l'arribada de porcs senglars d'Hongria

Aquests animals venen d'un lloc on s'ha detectat la pesta porcina

per Redacció, 17 d'abril de 2018 a les 08:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos ha denunciat l'arribada a Catalunya de porcs senglars provinents d'Hongria, segons informa la ràdio UA1Lleida. El sindicat es mostra preocupat perquè aquesta espècie ve d'un lloc on s'ha detectat la pesta porcina.

Segons Unió de Pagesos, l'any passat van entrar 1.000 porcs provinents d'Hongria i es van ficar en cots de caça de Madrid i València. Una acció que va preocupar al sindicat, ja que els animals no tenen cap problema en travessar les fronteres, i podria ser que algun dels porcs arribés a Catalunya.


Per això es va adreçar al Ministeri de Sanitat, que va respondre que el comerç entre membres de la Unió Europea era lliure i no s'hi podia fer res. 

El sindicat agrari alera que si es detecta algun cas de pesta porcina a Catalunya s'hauran de tancar les fronteres, la qual cosa suposarà un greu perjudici econòmic per al sector porcí.


Aquesta espècie de senglar d'Hongria pot arribar a duplicar el pes dels que normalment habiten a Catalunya.

 

Participació