FOTOS Apareixen milers de meduses a la Costa Brava

Els experts asseguren que es tracta d'una colònia de velelles o balandrons de l'oest de Nord Amèrica, que no s'havia mai vist amb aquestes quantitats a la zona

Les velelles, també dites balandrons, han aparegut a la platja de la Farella de Llançà.
Les velelles, també dites balandrons, han aparegut a la platja de la Farella de Llançà. | ACN
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:17h
Diversos municipis de la Costa Brava, des de Palamós fins al Port de la Selva, han vist com en darrers dos dies les platges i el litoral s'omplien de milers d'exemplars del que es coneix com les velelles (Velella velella), una colònia de petites meduses, hidrozous de color blau.

El biòleg, Eduard Marquès, assegura a l'Agència Catalana de Notícies que aquesta espècie és habitual de la costa oest dels Estats Units però que també es pot trobar en aigües interiors de la costa catalana. Tot i això, tant ell com els veïns dels pobles afectats afirmen que mai abans havien vist un avarament tan gran.

​Tant el regidor de Governació del Port de la Selva, Roger Pinart, com el sotsinspector en cap de la Policia Local de Llançà, Jaume Simón, diuen que per ara no adoptaran cap mesura i que esperen que els animals s'acabin desintegrant.

Les velelles, també conegudes amb el nom de balandrons, fan uns 7 cm de diàmetre, que floten lliurement menades pels corrents oceànics, i duen una membrana semicircular similar a una vela que surt a la superfície i ajuda que siguin transportades mitjançant el vent.
 

Alguns dels centenars de meduses que han aparegut en una platja de la zona de Sarnella al Port de la Selva. Foto: ACN