Els Premis Cactus reconeixen la trajectòria de Lluís Bassat

La cinquena edició dels guardons omple de nou el Teatre Municipal de Girona

Fotografia de família dels guanyadors de la cinquena edició dels Premis Cactus
Fotografia de família dels guanyadors de la cinquena edició dels Premis Cactus | Premis Cactus
Miquel Serrabassa
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:57h
La cinquena edició dels Premis Cactus ha servit per ampliar l'àmbit dels guardons, que fins ara reconeixien projectes de comunicació i tecnològics de la demarcació de Girona i que enguany s'han obert a tots els racons de Catalunya. Organitzats per Digitals Girona i el Club de Màrqueting de Girona, s'han lliurat en una gala celebrada aquest dijous 12 d'abril al Teatre Municipal gironí, que s'ha omplert en un acte presentat per l'escriptor Martí Gironell, guanyador del Premi Ramon Llull 2018 amb la novel·la La força d'un destí.

El premí honorífic l'ha rebut Lluís Bassat, en reconeixement a la seva trajectòria, mentre que els guardons de les diferents categories tecnològiques han recaigut en Circ de la Cultura d'Enric Mas pel millor web, Twinapp Running de CherryTech per millor aplicació mòbil i De pis en pis com a millor projecte tecnològic.

En l'àmbit de la comunicació i el màrqueting, els premiats han estat Tiempo BBDO en dues categories: la millor campanya de màrqueting per Solís Reponsable i la millor campanya de comunicació amb Heart Beat Mupi. També s'ha premiat Testamenta com a millor innovació de producte, i Contrapunto BBDO ha estat el guanyador de la millor campanya de màrqueting social amb The Good Virus. Aquest darrer guardó està dotat amb un premi en metàl·lic de 3.000 euros.

Enguany també han destacat dues categories centrades en les xarxes socials: youtuber de l'any, en què ha guanyat Leopolda Olda, i instagramer de l'any, que ha estat per ClipsterBCN.

Finalment, el Gran Premi Cactus ha estat per Edmon Roch, director, productor i guionista de cinema, per la pel·lícula Tadeu Jones 2, El secret del Rei Mides.

L'acte de lliurament també va comptar amb les actuacions musicals de Marion Harper i Guillem Ramisa.

Uns guardons artístics

Els guardons, en forma de cactus fets amb fusta per Pep Farrés, es personalitzen per a cadascun dels premis amb retocs artístics. Enguany els encarregats d'aquesta tasca han estat Marta Bellvehí, Ferran de la Rosa Siles, Narcís Gironell, Esther Montjer, Nausica Masó, Carlos Pérez, Miquel Samaniego, Keis, Twinsisters Jutglar i Wäwä Illustratiön.
 

Els guardons dels Premis Cactus 2018, creats per Pep Farrés i personalitzats per diferents artistes Foto: Premis Cactus