Salvador Dalí

Les restes de Dalí tornen a reposar a la seva tomba

Els forenses restitueixen les despulles del geni, després que van ser extretes per fer les proves d'ADN per la demanda de paternitat de Pilar Abel

per Redacció , 16 de març de 2018 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'equip forense, el dia que es va emportar les restes de Dalí Foto: ACN


Les restes del cadàver de Salvador Dalí extretes per fer les proves d'ADN per la demanda de paternitat de Pilar Abel tornen a reposar a la tomba del geni. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat a través d'un comunicat que s'han restituït aquest dijous en un acte dissenyat en la més estricta "intimitat".


El dispositiu es va iniciar a les sis de la tarda i es va allargar fins a un quart de dues de la matinada. A la intervenció, hi ha participat l'equip forense de Narcís Bardalet, el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano i el notari, Miguel Ángel Vera, que ha aixecat acta.

L'equip forense de Narcís Bardalet es va encarregar de les tasques i a l'acte hi van assistir també el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano i el notari, Miguel Ángel Vera, que va aixecar acta. Aquest divendres, el museu ha obert en horari normal. 


El museu ha reobert les seves portes aquest divendres a dos quarts de deu amb normalitat. Les restes del geni van arribar a Figueres fa pocs dies i la fundació les ha estat custodiant a l'espera d'obtenir els permisos per poder retornar-les al cos.

Una exhumació molt mediàtica


L'exhumació del cos la va ordenar el Jutjat de Primera Instància Número 11 de Madrid arran de la demanda de paternitat interposada per Abel. L'actuació es va fer enmig d'una gran expectació mediàtica el 20 de juliol de l'any passat i, després de practicar les proves, es va descartar que la demandant fos filla del pintor. 

El jutjat va emetre una sentència desestimant la demanda i imposant a Abel les costes del procés. La suposada filla del geni, però, va presentar recurs (que el jutjat va admetre a tràmit) al·legant que no s'havia acreditat la cadena de custòdia de les proves i demanant que no li fessin pagar els costos del procediment. 

Les restes de l'artista van arribar fa pocs dies a Figueres. Des d'aleshores, la fundació les ha custodiat fins que ha obtingut els permisos necessaris per poder fer el procés de restitució del cos. 
 

Salvador Dalí fotografiat per Philippe Halsman Foto: ACN

 

Participació